Rendkívüli: Márki-Zay Péter szívesen lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

0

A hódmezővásárhelyi polgármester azt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy elindulna egy előválasztáson azért, hogy ő legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay szerint, az ellenzéknek akkor lehet esélye a sikerre a 2022-es választáson, ha lesz előválasztás.

A hódmezővásárhelyi polgármester nem tartja jó megoldásnak, ha a pártok egymás között előre leosztják a körzeteket. Szerinte minden választókerületben „a legjobb jelöltnek” kell elindulnia.

A műsorvezető aztán megkérdezte tőle, hogy megkeresték-e már azzal, hogy ő legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay azt válaszolta,

 

Nyilván rengetegen keresnek ezzel, de nem pártok. Én azt gondolom, hogy az a derék hozzáállás, ha mindenki, aki az ország jövője iránt komoly felelősséget érez, és úgy érzi, vagy mások úgy érzik, őbenne van a bizalmuk sokaknak, akkor természetesen egy előválasztáson való részvételre én azt gondolom, hogy felelősen nem lehet nemet mondani.

Szerinte Karácsony Gergelynek is vállalnia kellene a miniszterelnök-jelöltséget. Márki-Zay kifejtette, hogy a főpolgármestert kiváló jelöltnek tartaná.

Márki-Zay kijelentette, ha lesz előválasztás, ő mindenképp azt az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogatja majd a következő választáson, aki az előválasztáson a legesélyesebbnek bizonyul.

via. atv.hu