Rendkívüli: Megbénítanák a budapesti metróhálózatot!

0

Földalatti Mozgalom! címen innovatív és első hallásra működőképes akciót hirdetett meg a magát Diktaturha közösségi szervezetnek nevező csoport: a szakszervezetek által meghirdetett, az ellenzéki pártok és civil szervezetek által támogatott országos demonstráció előtt egy nappal, 2019. január 18., pénteken reggel 8:00 és délután 4 óra közötti időre Budapest megbénítására szólítja fel a főváros lakóit. A módszer az, ami innovatív: a metrók leterhelése. Egyelőre ez jövendőbeli akciók főpróbájának látszik.

„Bénítsuk meg Budapestet! Bénítsuk meg az esetleges “BÉKEMENET”-re tartó tömeget és a sztrájkok idején a munkába vágyók útvonalát. Hogyan? Vonuljunk az Orbán hívők rendezvénye előtti órákban a föld alá, és foglaljuk el a sztrájkolás napjain is a metró hálózatot!”

– olvasható a felhívásban, amely így folytatódik:

„Mindenki menjen metrózni, szálljon fel bárhol, bármely vonalra (nincs olyan sok), és ne szálljon le róla legalább egy órán keresztül! A végállomásokon menjen át a másik irányú peronra és szálljon fel ismét! Lassan feltöltődik velünk a metró, és más közlekedő nem fér hozzá. A rendőrök sem tudnak tenni ellene semmit! Fázni sem fogunk. És a metróban agitálni is lehet….IGAZI FÖLDALATTI MOZGALOM”.

 

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ne vigyenek magukkal transzparenseket, zászlókat és semmi, pártra utaló jeleket. Mint írják: több százezren késni fognak ugyan a munkahelyükről, de emiatt senkit nem lehet majd büntetni. Kérik továbbá a résztvevőket, hogy ne blicceljenek, és a „szépkorúaknak igyekezzünk átadni az ülőhelyeket”.

Ígérik, hogy

„folyamatosan keressük a legmegfelelőbb pillanatot, tehát ahogy vége a január 18.-ai megmozdulásnak egyből jön a következő dátum, mert utazni élvezet. 🙂 „.

Az első, 18-i akcióra közelíti az ezret az érdeklődők száma.

És persze érkeznek a javaslatok, például, hogy ugyanezt autóval is tegyék meg az O1G-vel egyetértők: már tíz darab 20 kilométer/órás sebességgel haladó személygépkocsi is komoly dugót tud okozni. Más azt írta, hogy a főbb állomásokat (Deák tér, Kálvin tér, Keleti pályaudvar, Blaha Lujza tér) befoglalhatná pár ember, hogy nehezebben lehessen rajtuk mozogni.

 

Az esemény itt található.

olkt.hu/Facebook