Rendkívüli: Meggyalázták Göncz Árpád emlékét!

0

Mindenkit párt állástól függetlenül nagy örömmel töltött el Budapest új vezetésének döntése, mely szerint az Árpád hídi metrómegálló mostantól Göncz Árpád volt köztársasági elnök nevét viseli – számolt be róla a balramagyar.hu.

Gondolhatnánk, hogy Göncz Árpád, vagyis mindenki Árpi bácsijának emléke nemzeti minimum lehet. De ez sajnos nincs így, ugyanis mindig vannak sötét lelkű ostobák.

A Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke, Lantos János, és a Mi Hazánk Ifjainak budapesti elnöke, Vékony Csongor Levente sajtótájékoztatót tartott a szombaton Göncz Árpád városközponttá átnevezett, korábban Árpád hídi megálló előtt.

Mindketten hangsúlyozták, Göncz Árpád nem méltó arra, hogy közterületet nevezzenek el róla.

Lantos felsorolta Göncz három különböző történelmi korszakban elkövetett árulását, amikor 1945-ben a Vörös Hadsereg oldalán fogott fegyvert, a kommunista rezsimben a besúgói hálózat részeként patkány fedőnév alatt jelentett, a rendszerváltás után pedig már köztársasági elnökként gáncsolta el azt a törvényjavaslatot, mely jogalapot szolgáltatott volna a kommunista bűnösök elszámoltatására.

Vékony feltette a kérdést, vajon mi lesz a következő? A közelben lévő Árpád hidat is átnevezik? Hangsúlyozta, a Momentum aktivistái már korábban átmatricázták a megállót.

Megdöbbenését fejezte ki, hogy úgy tűnik, Göncz tiszteletreméltóbb egyesek szemében, mint a honfoglaló Árpád fejedelem.

Leszögezték, Árpád vezér védelmében is állították vissza az eredeti állapotokat.

Az eseményen részt vett Nagy Zsolt is, a Mi Hazánk angyalföldi képviselőjelöltje, aki időközi választáson indul március 1-én, és elsőként adta le az induláshoz szükséges megfelelő számú ajánlást.