Rendkívüli: Módosulhat a választási törvény!

Miközben az ellenzék az előválasztás második fordulójával foglalatoskodik, a Fidesz és kapcsolt részei üzembe helyezték a parlamenti törvénygyárat is. Tegnapról mára több salátatörvény is felkerült a Parlament honlapjára. A legmeglepőbb részleteket megmutatjuk:

Egyes eljárások korszerűsítését és a polgárok biztonságának további megerősítését célzó intézkedésekről (T/17283)

Egyes választási tárgyú törvények módosításáról (T/17265)

A történelemből kiindulva aggasztó, ha Volner János hozzá akar nyúlni a választási törvényhez, hiszen az ő beadványa okán szorultak egy listára az ellenzéki pártok.

Most egy újabb javaslattal él, ami a Párbeszéd társelnökének, Szabó Tímeának segítene be – a mostanában a kormány politikáját képviselő Volner János több paragrafusban változtatna annak érdekében, hogy a kormány eltörölje a korlátozását annak, hogy ne lehessen például 41 napon belül országgyűlési választás és népszavazás, és akár azokat egyszerre is megtarthassák.

A törvényjavaslat lehet egy trójai faló, amit aztán a bizottság előtt az utolsó pillanatban módosítanak valami turpissággal, ami tovább nehezítené az ellenzéki felkészülését a jövő évi kampányra, vagy épp lesz olyan népszavazás, ami a kormánynak kedves lenne.