Rendkívüli: Orbán Viktor úgy becsicskult, hogy már a baloldallal is együttműködne az Unióban

0

Eddig kétpofára migráns simogatózták és bevándorláspártizták Fideszék az európai baloldalt, de miután csúnyán leszerepelt az európai választáson az Orbáni-politika, most bejelentették nem csak a szocialistákkal, de a zöldekkel sőt a liberálisokkal is együtt működnének.

Ráadásul maradna a Néppártban a Fidesz – ezt mind Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a német Die Welt lapnak – számolt be róla az Azonnali. De mind hiába a Néppárt elküldte szotyiért a Fideszt.

Az interjúban Gulyás úgy fogalmaz,

„Azt hiszem, jobb ott nekünk. Az Európai Néppárt számára is az a jobb, ha megtart minket”.

Illetve arról is beszél, hogy vannak olyan témák, amelyekben együtt tudnak működni az Európai Parlament következő ciklusában a balközéppel, a zöldekkel és a liberálisokkal is.

Gulyás azonban azt is hozzátette a német lapnak, hogy Manfred Weber bizottsági elnökségét továbbra sem támogatják, és szerinte egy másik alkalmas politikust kellene megnevezni Juncker utódjának.

Gulyás német sajtónak tett bejelentése azért lehet meglepő, mert a közelmúltban a kormány itthon inkább a Néppárttól való távolodást és az új, leendő szélsőjobboldali szövetségesekhez való közeledést kommunikálta, az osztrák politikai botrányt megelőzően például Budapesten fogadta Heinz-Christian Strachét és Salvini olasz belügyminisztert – a várt szélsőjobboldali megerősödés azonban elmaradt az idei EP-választásokon.

Ráadásul ezzel párhuzamosan a Néppártot támadta azzal, hogy szövetséget keres a szocialistákkal és liberálisokkal, akiket igencsak hamisan bevándorláspárti erőknek titulált és ezzel gyűlöletet keltett Magyarországon ellenük.

A Fidesz európai néppárti tagsága márciusban függesztődött föl az EPP tanácsának döntésével. A felfüggesztés értelmében a Fidesz nem vehet részt a Néppárt politikai életében: a Fidesz az új Európai Parlament posztjaira és bizottságaiba se tud delegálni embereket.

Ma elterjedt a hír, hogy a Fideszre már nem is orrolnak az Európai Néppártban, sőt Szájer József, fideszes képviselő frakcióvezető helyettes lehet az Európai Parlamentben.

A Népszava elérte Pedro López de Pablo néppárti szóvivőt, aki kvázi elküldte a Fideszt szotyiért és elmondta, hogy a frakció ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a pártcsalád, vagyis a Fidesz nem tölthet be semmilyen tisztséget a néppárti parlamenti csoportban addig, amíg a tagsága fel van függesztve.

Pedro López de Pablo a Népszavának azt is megerősítette, hogy a „bölcsek” jelentése alapján a Néppárt csak novemberben fog dönteni a Fidesz sorsáról, és annak az eredménye lesz döntő a frakció szempontjából is.

Nos összegezve a helyzetet a Fidesz úgy eltaktikázta magát, az Európai Parlamenti választásokon, hogy most úgy viselkedik mint egy doromboló kis kandúr, aki próbál kunyizni valami lehulló maradékot.

A Fidesz médiái nem fogják megírni, hogy az Orbáni-politika annyira megbukott az unióban, hogy már kénytelenek Fideszék a baloldalhoz dörgölődzni, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, mekkorát is buktak Orbánék.

Via: welt.de