Rendkívüli: Portik Tamás ismét megszólalt Gyárfás Tamásról a Fenyő-gyilkosság ügyében!

0

Rendőrrel, ügyésszel vagy politikussal akart összejönni 2003 környékén Portik Tamás és ebben kérte Gyárfás Tamás segítségét, aki segítőkésznek mutatkozott, mert érezhetően tartott a bűnözőtől, akit azzal próbált leszerelni, hogy maga helyett egy újságírót ajánlgatott neki. Portik már ekkor, a bujkálása utáni első beszélgetésben utalt arra, hogy korábban ő is a segítségére volt, beszélt egy “közös titokról”, amire Gyárfás akkor reagált neki, hogy az abszurdum. Meggyanúsítása óta állítja: Portik ki akarta provokálni, hogy ismerje el, köze van a Fenyő-gyilkossághoz, de ő ezt “neki is mindenkor cáfolta”.

  • Portik Tamás a hazai szervezett bűnözés ismert alakja, az olajos Energol cég egykori egyik igazgatója, 2012-ben tartóztatták le, jogerősen elítélték, emiatt jelenleg börtönben ül. Fenyő János 1998-as meggyilkolásának ügyében meggyanúsították, mint felbujtót.
  • Gyárfás Tamás ismert médiavállalkozó, az úszószövetség egykori elnöke, akit szintén a Fenyő-ügyben gyanúsítottak meg, mint felbujtó.
  • Portik és Gyárfás is azt állítja, ártatlan. A Fenyő-ügy bizonyítékai között olyan hangfelvételek vannak, amelyeket Portik rögzített titokban, amikor Gyárfással és másokkal beszélgetett. Ebben a cikkben 2003-as felvételekről írunk.

Jó estét! Én vagyok, ö, ö, ö druszája, a druszája, Tamás, a, a, a hegyről, a Gellért hegyi házról, régebbről, két percet szeretnék beszélni

– ezzel a szöveggel nyitott Portik Tamás, amikor 2003-ban felkereste Gyárfás Tamást az otthonánál. Azért lehet ilyen pontosan tudni, mit mondott akkor, mert jó szokásához híven az egész beszélgetést rögzítette. Amíg Gyárfás kiment hozzá, hosszabb ideig csak ruhasusogás hangjai és egy kutya csaholása hallható a felvételen, majd Portik – mintha csak a felvételnek mondaná – suttogva azt mondja: Gyárfás úr. Ezután hallatszik, hogy nyílik a kapu, Portik pedig mentegetőzik, hogy tényleg csak két percre jött. 

A teljes cikk az index.hu weboldalon olvasható tovább.

olkt.hu/index.hu