Rendkívüli: több, mint 100 embert teszteltek a szegedi koronavírusos rektor miatt – itt vannak az eredmények!

0

Rovó Lászlónak a hivatalos tájékoztatás szerint pénteken lett pozitív a koronavírustesztje. Emiatt az elmúlt napokban 120 kontaktszemélyt kellett tesztelni, de mindenkinek negatív lett az első eredménye – tudta meg az Index.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora március elején az olaszországi Tirolban volt síelni. Hazaérkezése után azonban a gyakorló orr-fül-gégész nem vonult karanténba, hanem tovább folytatta a munkáját, még műtött is. Rovónak pénteken lett pozitív a koronavírus-tesztje. Ezt később maga a rektor is megerősítette a Szegedi Tudományegyetem oldalán megosztott közleményében.

Az Index megtudta, hogy emiatt 120 olyan személyt, köztük az önkéntes karanténba vonuló Trócsányi Lászlót is koronavírusra kellett tesztelni. Az első eredmény mindenkinél negatív lett. A másodikra viszont még várni kell. Rovó ellen azonban hivatalból, azonnali hatállyal eljárást indított az Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága.

A rektor szerint ellenben nem bizonyítható egyértelműen, hogy valóban olaszországi tartózkodása során fertőződött meg a vírussal: amint közleményében írta„könnyen elképzelhető, hogy Szegeden fertőződtem meg, fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerülök kapcsolatba felsőlégúti fertőzésekkel”.