Rendkívüli: Újabb szigorításokat vezet be a kormány – most az iskolákat érinti

A tegnapi, szociális intézményeket érintő szigorítás után mától az iskolákat érintő új szabályok léptek életbe. Az augusztus közepén elkészített járványügyi intézkedései tervet bővítette ki tegnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A bővítés egybenszigorítást is jelent az iskolák számára, tapasztalva azt, hogy már a tanév első hetében kénytelenek voltak iskolákat bezárni, illetve szüneteltetni bennük az oktatást.

A mostani szabályozás szerint:

A SZÜLŐ, KÍSÉRŐ NEM LÉPHET BE AZ ISKOLÁBA,

csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve a kifejezetten szülőknek szervezett programok alkalmával.

Tehát ez a szülői értekezleteket nem érinti, de sajnos a kis elsősöktől már a kapuban el kell búcsúzni, nem lehet őket a terembe felkísérni.

Sajnos az első félévre tervezett nagy létszámú eseményeket (ilyenek a szalagavató, iskolai ünnepségek, bálok, kulturális programok) későbbre kell halasztani, vagy megszervezésükkor tekintettel kell lenni a létszámkorlát és az egészségvédelmi intézkedések betartására, szabadtéri rendezvény szervezésére.

A bővített dokumentumban javasolják a délutáni foglalkozások, sportkörök, énekkari próbák átmeneti felfüggesztését, az iskolai étkezést pedig osztályonként kell lebonyolítani.

Az intézkedési terv azzal is kiegészült, hogy koronavírus-érintettség esetén az adott intézményben vagy település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet, az igazgatóknak ehhez nincs jogosítványuk.