Rendőri létszámhiány: kopó alkatrészekkel és aktívabb fekvőrendőrökkel pótolják a munkaerőt

0

A Belügyminisztérium alternatív megoldásokkal próbálja felduzzasztani az állományt. A rendőrlovakra és -kutyákra is több feladat vár majd.

„Nincs nagy tragédia, csak emberből van kevés, egyéb erőforrások továbbra is rendelkezésünkre állnak. Vége a céltalan fetrengésnek, a fekvőrendőröktől nagyobb aktivistást várunk, például a prostitúció elleni harcban. Szintén több feladat hárul a kábítószer-kereső kutyákra, akik az ittas sofőröket próbálják kiszagolni, illetve terelik majd a Békemenetet, feladataikat ideiglenesen a fideszes EP-képviselők veszik át. A rendőrlovak sem sétálgathatnak céltalanul, empatikus képességeik miatt ők végzik majd a devizahitelesek kilakoltatását, de páran beépülnek az illegális gyorsulási versenyekbe is. A déli határzárhoz rendőrmacskákat vezénylünk dorombolni” – mondta Pintér Sándor a Belügyminisztérium sajtótájékoztatóján.

Dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány hozzátette, nem szabad feladni az emberállomány bővítését sem, a rendőrség ezért együttműködési megállapodást írt alá az autóbontókkal, hogy kopó alkatrészekkel járuljanak hozzá az optimális rendőrállomány visszaállításához, az építőcégeket pedig arra kérték, hogy bocsássák a rendőrség rendelkezésére a szabad tégláikat.

Pintér Sándor hozzátette, számítanak a kórházak segítségére, hogy bűnüldöző szervekkel segítség a rendőrséget, de a nyári szünet miatt szabaddá vált színházi súgókat is munkára fognák.

A belügy azt reméli, az összehangolt munka eredményes lesz, de folyamatosan próbálják a hatósághoz édesgetni az emberi munkaerőt, ezért a nagyobb városok frekventált részeire gyrososokat telepítenek, hogy így vonzzák be a potenciális rendőrjelölteket.

Forrás: Hírcsárda/http://hircsarda.hu/2019/07/22/rendori-letszamhiany-kopo-alkatreszekkel-es-aktivabb-fekvorendorokkel-potoljak-a-munkaerot/