Rendszeresen d..nak a bajai játszótereken a rendőrség nyomozást indított

Több bajai lakos is jelezte egy Facebook-csoportban, hogy az egyik helyi játszótéren rendszeresen látnak egy párt szexelni. A helyi polgárőrség vezetője szerint az elmúlt években más játszótereken történt, ehhez hasonló esetekről is kaptak bejelentéseket.

Blikk szerint legutóbb a város Kiscsávoly nevű városrészében található játszókertben szúrta ki a kufircolókat egy édesanya.

„Délután sétáltunk egy nagyot a lassan 21 hónapos lányommal. Gondoltam, zárjuk a napot egy kis hintázással a Barátság téren, úgysincs iskola, nincsenek sokan. Mikor meglátta a játszóteret, futott, mint a nyúl. Én annyit láttam messziről, hogy van ott valaki. De ezt… délután öt órakor ott d**nak a fészekhintában!? Mikor közelebb értünk, akkor kezdték el takargatni magukat” – írta bejegyzésében.

A bejegyzés alá érkező kommentekből viszont az is kiderült, hogy másik felfigyeltek már erre ezen a játszótéren és ezért direkt nem oda viszik a gyermekeiket.

Az elmúlt években volt pár alkalom, amikor környékbeli játszótereken kísértetiesen hasonló eset miatt kaptunk megkeresést

–  mondta a Blikknek Bokányi Zoltán, a Bajai Polgárőr Egyesület elnöke.

Hozzátette: ezeket követően a rendőrséggel közösen, fokozott jelenléttel megelőzték a játszótéri aktusok újbóli előfordulását, és eddig úgy tűnt, hogy ezáltal sikerült megoldani a problémát. A mostani poszt után azonban lehet, hogy ismét fel kell lépniük a szeméremsértők ellen.

Nyirati Klára, Baja polgármestere szintén elmondta, hogy nem kapott bejelentést az esetekről, de megígérte, hogy ha hivatalos bejelentés is érkezik, akkor több közterület-felügyelőt küldenek majd a környékre.  „A térnél lévő iskola tetején van egy térfigyelő kamera, amely a rendőrséghez van bekötve, így bejelentés után a felvételek ellenőrizhetők, és a szabálysértők felelősségre vonhatók” – mondta.

A szülők egyelőre nem fordultak a rendőrséghez.