Rétvári Bence az analfabéta?!

Rétvári államtitkár vagy nem tud olvasni , vagy egy végtelenül cinikus, arrogáns politikus. (Gondolom, az utóbbi, mert sok hazugságot papírból szokott olvasni) Egyszerű kérdést tettem fel a miniszternek arról, hogy miért adták ki úgy az orosz vakcina engedélyét, hogy az első 6000 adagnál nem vizsgálták meg, hogy az van-e az ampullákban, ami rá van írva.
Mivel számítottam a mocskolódására, külön szépen jeleztem a kérdésemben, hogy arra nem vagyok kíváncsi, hogy mi az ellenzékről a véleménye és külön cinikus arrogancia, hogy ennek ellenére tudott erről lemondani válaszadás helyett.
A kérdés így majd csak egy kormányváltás esetén dől el: hogyan lehetséges, hogy az első 6000 adag esetén 20 nap sem volt elegendő a szükséges vizsgálatok elvégzéséhez, a második, 40 ezer adagos tételnél viszont három nap is elég volt ugyanerre. Marad a nemhivatalos magyarázat : az első 6000-et is vizsgálták, csak az oroszok gyártási nehézségei miatt teljesen más volt a hatóanyagtartalom, mint amit a papírra írtak.
Fontos: oltani muszáj, szerencsére nagyon sok jó minőségű nyugati vakcina érkezik az országba. Az orosz vakcina kérdése inkább elméleti, mert az oroszok a nyugatinál jóval komolyabb gyártási gondoktól szenvednek.
Rétvári “válasza” itt olvasható https://www.parlament.hu/irom41/14934/14934-0001.pdf
Az első adag bevizsgálatlan vakcináról pedig itt: