Reuters: Magyarország a világ leghalálosabb országa koronavírus terén

A Reuters és a Bloomberg hírügynökségek szerdán külön beszámolót szenteltek az egész Európában kirívó magyar járványügyi folyamatoknak, a Financial Times pedig a régió járványkezelését elemezte friss cikkében. A Reuters arról számolt be szerdai anyagában, hogy a magyar kórházak rendkívüli nyomás alatt vannak, miután a járvány harmadik hulláma hatalmas erővel söpör végig Kelet-Európában. A cikk arra is kitér, hogy már önkéntesek százai vesznek részt a Covidos betegek ellátásában. A hírügynökség szerint Közép-Kelet-Európa leghalálosabb országa jelen pillanatban.

A Reuters hírügynökség arról számolt be, hogy a magyar kórházak rendkívüli nyomás alatt vannak, már önkéntesek százai vesznek részt a Covidos betegek ellátásában.
Magyarország a világ legrosszabbul teljesítő országává vált a halálozások elmúlt hét napos mozgóátlaga tekintetében (lakosságarányosan), ezzel megelőzve Szlovákiát, Lengyelországot és Csehországot.

 

A Bloomberg hírügynökség szintén azt emelte ki szerdai cikkében, hogy
MAGYARORSZÁG JELENLEG A VILÁG LEGHALÁLOSABB ORSZÁGA A KORONAVÍRUS TEKINTETÉBEN. SZAKÉRTŐK EGYETÉRTENEK ABBAN, HOGY SOKKAL HAMARABB KELLETT VOLNA MEGHOZNI A KORLÁTOZÓ INTÉZKEDÉSEKET A FERTŐZÉS TERJEDÉSÉNEK FÉKEZÉSE ÉRDEKÉBEN.
A tisztifőorvos és a kormány szerint viszont minden tökéletes.

 

A Bloomberg arra is kitért, hogy a Magyar Orvosi Kamara a jelenleginél sokkal szigorúbb járványügyi intézkedések mellett érvel, azonban eddig a kormány csak a meglévő intézkedéseket hosszabbította meg egy héttel.

Egyúttal idézik Svéd Tamás, a MOK titkárának ma megjelent szavait. Úgy érzik ugyanis, hogy a közvélemény és a döntéshozók jelentős része mintha nem fogná fel a baj mértékét.

 

A téves politikai lépések felelősek Közép-Kelet-Európa harmadik járványhullámának felerősítéséért címmel írt körképet a Financial Times.