Reuters: Sok a halott az újabb izraeli légitámadásnak

Éjszaka is folytatódtak az izraeli légicsapások a palesztinok lakta Gázai övezetben – írja a Reuters hírügynökség.

 

Légicsapást mértek az AP Hírügynökség székházára Gázában. kép. Reuters

 

A repülőgépekről ledobott bombák legkevesebb tíz embert, köztük gyerekeket öltek meg Gáza városában. A romok eltakarítása szombat délelőtt is zajlott, az egyik épület darabjai alatt egy csecsemőt találtak, aki túlélte az éjjeli légicsapást.

A Gázai övezetből a Hamász szélsőséges szervezet folyamatosan rakétákkal lő izraeli célpontokat, a zsidó állam hadserege szerint több mint ezer rakétát lőttek ki palesztin területről. Izrael a légierőt és szárazföldi csapatokat is bevetett a harcokba, főleg repülőgépekről bombázzák a Gázai övezetet, de tüzérséggel is lőtték a szélsőségesek állásait.

 

Izraeli katonák és harckocsik a gázai határ közelében./Kép. CNN

Az izraeliek és a palesztinok közötti összecsapások Jeruzsálemben kezdődtek, nagyjából egy héttel ezelőtt. A zsidók és arabok közötti erőszak azóta Izrael más vegyes lakosságú településeire is átterjedt. Szélsőséges zsidó és palesztin szervezetek támadják meg egymás tulajdonát, autókat és üzleteket gyújtanak fel.

A Tel-Avivhoz közeli Lod városában éjszaka összecsaptak a helyi izraeliek és az ott élő arabok. A rendőrök több embert őrizetbe vettek. Közben Ciszjordániában is tömegtüntetések kezdődtek Izrael ellen. Több ezren vonultak utcára, hogy elítéljék az izraeli erőszakot.

 

A lakosság viszi a temetkezési helyekre a halottakat a gázai övezetben./Kép. Al-Jazeera

 

 

 

via. reuters.com