Rogán Cecília és a többiek.

0

Adóforintok milliói, esetenként milliárdjai fordulnak meg a férjeik kezén azoknak a politikus- és oligarchafeleségeknek, akik egyre hivalkodóbban jelennek meg a szűrt vagy kevésbé szűrt nyilvánosság előtt.
„Gucci terméket lehet vásárolni sok pénzből, ízlést és kulturáltságot nem” –már a cikk erős indítása is jelzi, hogy a közpénz közelsége nem jár együtt a kifinomult stílussal. A fideszes politikusok és kormányközeli oligarchák csillogásra vágyó feleségei az elmúlt években hasonló allűröket vettek fel, egymásra rímelő hívószavakat használnak saját imázsuk megteremtésére. Luxuscikkeket fogyasztanak és celebek módjára viselkednek.

A rivaldafényben tetszelgő feleségek szimbolikus alakja vitán felül Rogán-Gaál Cecília, aki ez elmúlt 10 évben látványos átalakuláson ment át. A HVG azonban nem a mindenki számára látható külsőségekre, hanem elsősorban a „mázliasszonyok” üzleti ügyeire, vállalkozásaira fókuszál.  Íme a lista: Sarka Kata, Vajna Tímea, Orbán Ráhel, Porkoláb Gyöngyi, Homlok-Mészáros Ágnes, Mészárosné Kelemen Beatrix.  Ízlés, divat, celebség és üzlet a NER asszonyainak sok nullát (már ami a bevételeket illeti) villantó világában.

olkt.hu/ HVG