Röhögjünk együtt: Szili Katalin, autonómiabiztos

Akkor most zárjátok be a boltot, autonómiázók! Szili pozícióba helyezése újabb bizonyíték arra, hogy hülyemagyar lehet álbalos és áljobbos is, a hülyeség nem ideológiafüggő.

Olvasom a hírt és nem tudom abbahagyni a röhögést: Szili Katalint megbízza Semjén Zsolt a határon túli magyarok autonómia-koncepciójának kidolgozásában való részvételre. Értem én, hogy a korban, amikor a köztévé egyes csatornája a szilveszteri rádiókabarét hozza el nekünk minden nap, a kormánynak is nagyot kellett virítani, de Katalint jobban el tudnám most képzelni az közszolgálati Időjárás Csatorna munkatársaként, hiszen ő mindig tudta honnan fúj a szél. Persze, megértjük: a dubajozáshoz már egy kicsit öregecske lenne…

Ez van: Szili Katalin a megélhetési magyarság-politikus egyik top ikonja.

Ne gondoljunk bele, de ez a nő majdnem köztársasági elnök lett!!! Persze, akkor a Sólyom Lászlót jelölő Fidesz még Szilit bőszen kommunistázta. Muha. De ezt majd a hívek feldolgozzák. Ízlelgetem a szavakat, Szili és az autonómiakoncepciók. Így hirtelen valóban nem tudok hasznosabb munkát kitalálni neki. Sőt, bevallom, amikor elolvastam a hírt, első pillanatban megfogadtam, nem fogok írni semmit róla, mert már megint megvádoltok, hogy megszponzorálom a Jobbikot. De hát ezt már csak a vak nem látja: itt a Fidesz a Jobbiktól a szocikon át az LMP-ig mindenkit felvásárol.

Ha messziről jött ember vagy, kérdezhetnéd, jó-jó, de mit keres egy szoci élpolitikus a Fideszben? Mert ez így tényleg úgy tűnhet, hogy akkor jövőre Kövér László már nem a Martosi Szabadegyetemre megy, hanem a pesti melegfelvonulásra. Ha esetleg közelebbről érkeztél, még arra is kíváncsi lehetsz, vajon mit tud ez a nő, hogy minden kormányzat alatt jut neki egy zsíros állami pozíció?

Nincs itt semmiféle titok, jelen helyzet csupán arról szól, hogy a Fidesz kifizetőlistájára felkerült Szili megkapta a Judás-pénz utolsó részletét. Ennyi. Valahogy így képzelem el.

–         Katika, a Gyurcsány-beszéd kiszivárogtatása mellé, azért mutatnod kéne valamit a biztos nyugdíjért, mit vállalsz még?

–         Szopok, nyalok, egyenlő távolságban vagyok, kamupártot alapítok.

–         Oké.

A jó hírem az, hogy nyugi, ahol ez a nő megjelent, ott minden összeomlott, mert hatalmas lúzer. És ezen már csak az MKP  Via Novásai nem sértődnek be, szervilizmusukat a Felvidék Partikirálya, Luxxy Lacika megdolgozta két láda sörrel és egy szakajtó kokárdával, meg magyarzászlóval, matricákkal – Csonka, ha még maradt, küldjetek már nekem a klozettbe egy ívet, elfogyott a papíros – mert a határon túli szlovmagyarok, rommagyarok ugye olyan ostobák, hogy menten szükségük van egy csonkamagyar köpönyegforgatóra, aki majd megmondja és elképzeli, milyen autonómia-koncepciót szeretnének, no nem mintha megérdemelnétek.

Tényleg, tudja valaki, miért akar a Fidesz (!!) a szlovákiai, romániai, stb magyarok számára autonómiakoncepciót kidolgozni? Mégis, ennek úgy kábé mennyi értelme van? Mert azt már látjuk, hogy a magyar külügyet megszállták a putyinista trollok, de még a fideszes autonómiakoncepciót is megpróbálják a környező országok nem kevésvbé putyintroll nacionalistái torkán lenyomni, hát ettől jobb vicceket manapság csak a közolgálati tévé időjárás-jelentésekor látsz, hallasz. Szili megérkezésével az egyébként is komolyan nem vehető autonómia-törekvések végképp nevetségessé váltak. Magyarul:

Az autonómia fogalmát eddig az MKP futtatta lyukra, az automiával érvelőket pedig a Fidesz és Szili érkezése teszi teljesen nevetségessé.

Emlékeztek még az álnaív érvelésre? 2013 tavaszát írtuk, az Az MKP Via Nova és Szávay István (Jobbik) bensőséges kapcsolata napvilágra került, kapkodták fejüket a felvidéki náculó kispajtások. Szegény Berényi Józsi (MKP) akkor szart be először. Mondjuk a ma már a Fidesz által túráztatott, magyar közpénzeken bulikázó Gubík Lacika ceglédi Jobbikos tréningjére és előadásaira nagyon nem is lehetett volna mit mondani – látjátok: összenő az, ami összetartozik még a „Felvidéken” is – de akkor jött a mesterérv: Az MKP Via Nova nemcsak a Jobbikkal, de a Fidelitasszal – tudjátok, a komcsi feljelentgető fiatalok szervezetével –és, kapaszkodjatok, az MSZP-s Szili Katalinnal is jó kapcsolatban állnak!

Ez a látszólag működőnek tűnőérv azonban csak a felületes olvasó számára lehet meggyőző, aki egy kicsit jobban ismeri Katalin munkásságát, sejthette: itt bizony a tort ül a hülyemagyarizmus. Ugye a Jobbikról nem érdemes különösebben vitázni: ami úgy hápog, mint egy kacsa, ami úgy tipeg, mint egy kacsa, és úgy néz ki, mint a kacsa, az kacsa. Rasszista megjegyzések, az irredentizmus pacifikálása és antiszemitizmus, nehéz úgy tenni, mintha nem ostoba nácikról beszélnénk. Igaz, 2013 tavaszán még volt remény, hogy az MKP egyértelműen elhatárolódik Jugendjétől, de két évvel később azt látjuk, hogy a jobbikos Szávay jóslata teljesedett be:

A párt idősebb tagjainak helyét fokozatosan átveszik a jobbikos érzelmű MKP-s fiatalok, Szili Katalin barátai, azaz Gubík László, Csonka Ákos, Varga Tibor, Cziprusz Zoltán és a többiek. Hol vagytok józan emkápések? Leesett már a kétfilléres, hogy ezekkel a bohócokkal soha nem fogtok visszajutni a parlamentbe? Azokkal, akikkel budapesti hátszéllel megtámogatva, erkölcsi és morális ítéletet mondanak felettetek, szétverve már létező struktúrákat, intézményeket kontraszelektív módon gyűrnek mindent maguk alá?

Szlovákiai magyar állampolgár, tedd fel a kérdést magadnak; üres és blőd tetteken és üres szavakon kívül, mit adott neked ez a Jobbik-Fidelitas-Szili Kati-MKP-Via Nova féle bagázs?

Forrás és a teljes cikk:https://dotoho.blog.hu/2015/03/20/rohogjunk_egyutt_szili_katalin_autonomiabiztos?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=pinterest&utm_campaign=blhshare