Román mutáns: Már több mint 70 ember lett fertőzött az új román mutánssal, 8 fő magyar is akik átjárnak a határon

Nem adja fel a koronavírus. Már a brit mutáns is mutálódik. Romániában, a suceavai egyetemen ennek az újabb koronavírus-mutációnak a jelenlétét igazolták, amely az eddigi kísérletek alapján ellenállóbb az oltásokkal szemben.

A MINTÁT EGY OLYAN PÁCIENSTŐL VETTÉK LE, AKI A KÖZELMÚLTBAN NEM JÁRT NAGY-BRITANNIÁBAN

 

– írta a transindex.ro hírügynökség és a foter.ro portál amiből az Index szemlézett.

A kutatók attól tartanak, hogy rendkívül gyorsan, exponenciálisan megnő azoknak a betegeknek a száma, akik ezzel a variánssal fertőződnek meg.

A minnesotai egyetemi központ igazgatója korábban az iskolák újranyitását támogatta, a brit variáns azonban megváltoztatta véleményét.

Egy április eleji jelentés szerint Nagy-Britanniában 43 esetben igazolták ennek a változatnak a jelenlétét.

A BRIT MUTÁNS MUTÁNSA, ALIAS E484K, NAGYOBB REZISZTENCIÁT MUTAT A VAKCINÁK ÁLTAL TERMELT ANTITESTEKKEL SZEMBEN, EZÁLTAL CSÖKKENTVE AZOKNAK A HATÉKONYSÁGÁT.

 

Japánban is aggódnak a “japán” mutáns mutánsa miatt, ugyanis a tokiói kórházban a minták körülbelül 70 százaléka mutatja ezt a koronavírus-változatot. Ez a változat is gyorsabban terjed és ellenállóbb a vakcinákkal szemben.

FRISSÍTVE!

 

79 román embernél mutatták ki a brit-japán kettős-mutálódásból létrejött román mutáns vírust Romániában, köztük 8 ember magyar.

A 8 fő magyar-román kettős állampolgárok közül hatan rendszeresen átjárnak a bihari térségbe Magyarországra, javarészt dolgozni Biharkeresztesre, Berettyóújfalura és Püspökladányba. Aggasztó lehet, hogy rövid időn belül a román mutáns is gyorsan terjedhet Magyarországon, első sorban a Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyei térségekben.

A mutáció ugyanis a brit variánshoz kapcsolódik, ezért a brit mutáns kódjával együtt B.1.1.7 + E484K jelzéssel emlegetik. A variáns elterjedése veszélyeztetheti a vakcinaprogramok hatékonyságát, mivel olyan génjei vannak, amelyek segítenek az emberi test immunválaszát elkerülni. Tehát a vakcinák gyengülnek tőle vagy semmit nem véd. ennek bebizonyítását már elkezdték vizsgálni a romániai egyetemen Bukarestben.