Rommá verik a Fideszt!

0

Kazincbarcikát 2006 óta Szitka Péter vezeti, és közel 35%-os feldolgozottságnál nagyon úgy tűnik, hogy az MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd jelöltje folytathatja a városvezetői munkáját.
Ha csak valami csoda nem történik, Szitka toronymagasan nyerni fog, hiszen most majdnem 76%-nál tart, míg a második Knopp Richárd (Fidesz) mindössze 18,5%-nál.

A szavazatok 36,23 százalékos feldolgozottságánál úgy tűnik, hogy az ellenzéki összefogás jelöltje, Nemény András vezet 50,16 százalékkal. A Fidesz jelöltje, a korábban megyei jegyzőként dolgozó, 33 éves Balázsy Péter a szavazatok 46,54 százalékát kapta, a korábbi fideszes alpolgármester, a függetlenként induló Kockza Tibor pedig 3,29 százalékot kapott.
Szombathelyen elég érdekesen alakult a helyi politika, a közgyűlésben ugyanis az ellenzék januárban többségbe került, a Fidesz pedig ejtette Puskás Tivadar polgármestert. Hogy hogy forrtak az indulatok a városban a jelöltek között és a Fideszen belül is.

Százalékban számolva 51-45-re vezet az ellenzéki Szanyiszló Sándor a XVIII. kerületben 31 százalékos feldolgozottságnál, ez kb. 600 szavazat előnyt jelenthet. Pestszentlőrinc-Pestszentimrén előzetesen is szoros versenyre, de inkább némi fideszes előnyre lehetett számítani. A Fidesz az eddigi polgármester Ughy Attilát indította, de innen nem lesz könnyű visszajönni, még ha nem is lehetetlen.

Cserna Gábor 2010 óta vezeti Dunaújvárost, de most 68,09 százalékos feldolgozottság mellett csak a szavazatok 41,58 százalékát kapta meg, míg 55,63 százalékon áll Pintér Tamás, az ellenzék közös jelöltje.

Budán egyelőre két helyen vezet az ellenzék.
Érkeznek az első budapesti kerületi eredmények. A főváros budai oldala eddig színtisztán narancssárga volt, mindegyik kerületet fideszes polgármester és képviselő-testület irányította. Most két helyen az első eredmények alapján vezet az ellenzék: a III. kerületben az ellenzéki összefogás szocialista jelöltje, Kiss László 52 százalékra vezet Bús Balázzsal szemben, a főváros legnagyobb lélekszámú kerületében, a XI. kerületben pedig a DK egészségpolitikusa, dr. László Imre volt kórházigazgató előzi meg 49 százalékkal Hoffmann Tamás regnáló polgármestert. A feldolgozottság még nem magas, bármi lehet a végeredmény.

Egerben is összejöhet az ellenzéki győzelem.
A feldolgozottság közel 24 százaléknál jár, és ez alapján Egerben a várost 2006 óta vezető fideszes Habis Lászlóval (43,58%) szemben a jobbikos Mirkóczki Ádám (47,79%) vezet, aki hivatalosan az Egységben a Városért Egyesület színeiben indult.
Eger az a város, ahol gyanúsan sok független és civil jelölt indult, azonban a három jelölt közül csak az Egri Városvédők Egyesülete színeiben induló Pócs Alfréd áll legalább 5 százalékon.
A választási kampány egyébként Egerben is erősre sikerült, nemrég kiszivárgott egy hangfelvétel Oroján Sándortól, a Fidesz egri szervezetének ügyvezető alelnökétől, aki kendőzetlen őszinteségről beszélt a NER természetéről.

Miskolc: nagy előnnyel vezet az ellenzéki Veres Pál
80 százalékos feldolgozottság mellett tényleg toronymagasan vezet Veres Pál, az ellenzék jelöltje Miskolcon: 28 ezer szavazatával közel 7,5 ezer szavazat előnyben van a Fidesz jelöltjéhez képest, Alakszai Zoltánnak ugyanis eddig csak 20,5 ezer szavazata van.

Valószínűleg az ellenzék nyer Tatabányán
A közös ellenzéki jelölt, Szücsné Posztovics Ilona 49,2 százalékon áll jelenleg, míg a fideszes Schmidt Csaba 46,38 százalékot kapott. A feldolgozottság 93,33 százalékon áll.
Schmidt Csaba 2010-ben fölényesen verte MSZP-s ellenfelét. Schmidt elődje, Bencsik János volt, aki 1990-től kezdve az összes választást megnyerte.

Wittinghoff Tamás népszerűségének nem ártott a szexbotrány
10 százalékos feldolgozottság mellett magasan vezet Budaörs polgármestere. Wittinghoff Tamás jelenleg 75,43 százalékon áll, míg kormánypárti kihívója, Czuzcor Gergely csak 24,57 százalékon.
Wittinghoff Tamásról, aki a rendszerváltás óta vezeti a várost, nemrég szexvideót tettek közzé. Wittinghoff, akiről állítása szerint az előző önkormányzati választás után készült a felvétel, feljelentést tett, és nem lépett vissza az indulástól.

Gyöngyös úgy tűnik, nem vevő Klausmann Viktorra
23,91 százalékos feldolgozottságnál több mint 20 százalékponttal vezet Gyöngyösön Hiesz György, a DK–Momentum–MSZP közös jelöltje a fideszes Klausmann Viktorral szemben. Hiesz 55 százaléknál van, Klausmann 35 százaléknál, a jobbikos Kévés Tamás pedig közel 10 százaléknál.
Gyöngyös különösen érdekes helyszín, mert hagyományosan szocialista városnak számít, de öt évvel ezelőtt Hiesz mindössze 457 szavazattal tudta csak megverni a fideszes Tatár Lászlót. Idén a Fidesz Tatár helyett a volt tévés Klausmann Viktort indította, akiről nemrég kiderült, hogy 2015-ben öt évre eltiltották a cégvezetéstől.

Hvg.hu: Baranyi vezet a Ferencvárosban
A IX. kerületben nagyon vezet Baranyi Krisztina Bácskai János fideszes polgármester előtt – értesült a Hvg.hu a polgármesteri hivatalból. Azt is mondták a lap forrásai, hogy az önkéntesek szerint az eddig megszámolt öt szavazókörben az ellenzéki főpolgármester-jelölt nyert.
A közös ellenzéki jelölt Baranyi győzelme nem nagy meglepetés, a IX. kerületet nagyon sokáig balra húzott, 1990-től 2010-ig az SZDSZ-es, majd független Gegesy Ferenc vezette, aki 2014-ben csak 3 százalékkal kapott ki a fideszes Bácskaitól, akinek népszerűségét azóta a parkolási botrányok is rombolhatták.
A Ferencvárosban képviselőként dolgozó, korábban az Együtt színeiben politizáló, majd független Baranyi Krisztina előválasztáson vívta ki az ellenzéki jelölti szerepet, a pártok eredetileg egy momentumos jelöltet szerettek volna helyette.

Pécsen eddig vezet az ellenzék jelöltje.
17,14 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 52,21 százalékával vezet Péterffy Attila, az Ellenzéki Összefogás jelöltje. A Fidesz a városban Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázót, a vízilabda-szövetség korábbi elnökét indította, aki ennél a feldolgozottságnál a szavazatok 41,47 százalékát kapta.
Pécsen az LMP külön jelöltet indított dr. Kóbor József személyében, aki a szavazatok 4 százalékát kapta eddig. Rajta kívül két független jelölt, Komáromi István és Pap András 1-1 százalékon áll.
A várost eddig fideszes vezetés irányította, Páva Zsolt nyert 2014-ben, viszont a polgármester kezét 2017-ben elengedte a Fidesz, azóta egy fideszesekből álló „stratégiai irányító testület” vitte a város ügyeit.

Nagyon úgy néz ki, hogy Hódmezővásárhelyen nyert Márki-Zay Péter.
Nagyon úgy néz ki, hogy Hódmezővásárhelyen nyert Márki-Zay Péter a Fidesz támogatta Grezsa Istvánnal szemben, és vele együtt képviselőjelöltjei is jól állnak.
Ráadásul Márki-Zay Péternek Szegeden is nagy rajongótábora van, az ottani tudósítónk, Presinszky Judit szerint a szegedi Botka-teremben is nagy üdvrivalgás fogadta Márki-Zay részeredményes vezetését.