Rónai Sándor: Orbánék elárulták a magyarokat, amikor kiszálltak az uniós vakcinabeszerzésből

Már most látszik, Orbánék elárulták a magyarokat, amikor kiszálltak az uniós vakcinabeszerzésből!

 

Fél évvel ezelőtt, amikor a kormány ép ésszel fel nem fogható indokokkal kiszállt az Európai Unió közös vakcinabeszerzésének következő üteméből, a Demokratikus Koalíció az elsők között figyelmeztette Orbánékat, hogy megbocsáthatatlan hibát követnek el. Akkor Gulyás Gergely pánikkeltéssel vádolt minket,
Deutsch Tamás pedig a tőle jól megszokott stílusban Brüsszel strébereinek nevezte a Demokratikus Koalíció politikusait. Mára kiderült, hogy az aggodalmunk jogos volt, jövő héten érkezik utoljára Pfizer-vakcina Magyarországra.
A Demokratikus Koalíció megbocsáthatatlannak tartja, hogy Orbánék képzelt szabadságharcuk hevében magyar emberek életeit tették kockára.
Világosan látszik, hogy a harmadik oltásokat igénylő magyarok túlnyomó többsége Pfizer-vakcinát kér.
Ezzel szemben Orbánák másfél hónapja ködösítenek és nem mondják meg, hogy melyik típusú vakcinából pontosan mennyi van készleten.
A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal adjon tájékoztatást, ha ilyen nagy mértékben bíznak a magyarok a Pfizer vakcinájában, meddig tarthat ki a mostani, egyben utolsó készlet. Ideje végre megtudnia a magyar embereknek, hogy mekkora árat fizetnek Orbán beteges politikai játszmáiért.