RTL Klub: Áruhiány alakulhat ki a csirkefarhátból

Orbánék annyira lenézik a magyarokat, hogy azt hiszik, egy kis leárazással megvásárolhatják a szavazataikat. Ráadásul ezzel a húzással nem csak a boltosokat, de a vásárlókat is megszívatták.

A baromfi a magyarok körében a legkedveltebb húsféle, és ez drágul a legjobban – derül ki az RTL Híradó összeállításából.

Egyre drágább a takarmány az ipari energia ára pedig többszörösére növekedett, így az állattartók és a keltetők is emelnek. Ezek az áremelkedések megemelik a csirkehús felvásárlási árát, amit azonban csak a nagyobb multi üzletláncok tudnak elviselni.

A kisebb kereskedők nem tudják megfizetni a megemelkedett árakat, az árstop miatt pedig óriási veszteségeik lehetnek a csirkemellen és a farháton. Ha a többi termék árát emelik, azzal is csökken a forgalmuk.

A kormány pont a kisvállalkozókat hozta nehéz helyzetbe a szocialista időket idéző hatósági árral. Ha viszont nem tudják felvásárolni a baromfit, attól 15-20 százalékkal visszaeshet a termelés, ami áruhiányhoz fog vezetni. Egy ilyen leállás után sokan már nem kezdik újra az ipart.

Hiába követeli a Fidesz a törvény erejével, hogy adják olcsón a farhátat a kormány által szegénységben tartott választóknak, ha nem lesz mit eladni, nem lesz mit megvenni sem!

A KSH legutóbbi adatai szerint Magyarországon az átlag feletti mértékben drágulnak az élelmiszerek.

Decemberben EU-s szinten ötödikek voltunk, de volt a novemberi infláció még durvább volt.

(forrás: RTL Híradó)