RTL Klub: Egy tömbben kezelik a koronavírus-fertőzötteket és a kismamákat egy Bács-Kiskun megyei kórházban

0

A  kismamák aggódnak, hogy megfertőződhetnek Kecskeméten, miután járványügyi szárny lett a kórház egyik épületéből. Pont abból, ahol a szülészet is működik. A kórház a közösségi oldalán közleményben azt írta, a vírusgyanús pácienseket izolálják és az intézménybe is csak szűrési pontokon át lehet bejutni – derült ki az RTL Híradóból.

A híradónak egy veszélyeztetett terhes kismama nyilatkozott, aki azt mondta, fél a fertőzéstől.

 

„Én nem érzem magam biztonságban és megfelelően felkészültnek a kórházat arra, hogy egy kismamát és egy kisbabát teljesen eltudjanak szeparálni. Mi a garancia, hogy a takarítónő, vagy aki éppen ott takarít a leizolált részen az nem jön fel és hozza fel a vírust éppen, ha van vírusfertőzött?” – mesélte kétségbeesetten a leendő anyuka.

A kismama egy másik kórházat is felkeresett, hogy ott hozhassa világra kisbabáját, azonban a járványügyi helyzet miatt a kérelmét elutasították.

A kórház reagált a Híradó megkeresésére, szerintük az épület egyik szárnya tökéletesen lezárható és a koronavírus-fertőzött gyanús betegek biztonságosan elkülöníthetőek a többi pácienstől.

Az esetről készült teljes riportot itt tekintheti meg: