Rusvai Miklós: Hamarosan nem lesz szükség az oltásra mert jön két tabletta is

Magyarországon is telítődnek a kórházak, egyre több koronavírusos beteget ápolnak, és a napi új fertőzöttek száma is jelentősen növekszik. Ezért a kormány szigorításokat jelentett be, amelyek közül a legtöbb ember által érzékelhető a péntek éjféltől ismét kötelező maszkviselés a zárt helyeken. Hétfőn pedig oltási hét kezdődik, és az országos tiszti főorvos megfogalmazása szerint még soha nem volt ennyire fontos a koronavírus elleni vakcina felvétele, mint most.

ELKÉPZELHETŐ AZONBAN, HOGY A KORONAVÍRUS ELLENI VÉDŐOLTÁSOKAT HAMAROSAN MÁR NEM LESZ LÉTSZÜKSÉGLET BEADNI,

de ehhez az átoltottságnak előbb olyan szintre kell ugrania, ami már megnyugtató mértékben gátolja a vírus terjedését, véli Rusvai Miklós.

Ennek eredményeként egyszer az emberiség eljuthat oda, hogy a Covid-vakcina beadásának kérdése a korábbi, influenza elleni védőoltásokkal azonos megítélés alá esik majd, de addig mindenképpen szükséges a harmadik oltás felvétele – hangsúlyozta a Karc FM műsorában az állatorvos.

A SZAKEMBER SZERINT KÉT ÚJ GYÓGYSZERT VÁRHATÓAN MÁR EBBEN AZ ÉVBEN ENGEDÉLYEZNI FOGNAK,

és rohamléptekkel halad a gyermekek számára készülő védőoltás fejlesztése is. A fő cél most az, hogy a kórházak el tudják látni a feladatukat, az oltással pedig minél laposabbá váljon a járványgörbe.

A magyar társadalom védettsége jelenleg közepesnek mondható, a két-három hét múlva várható tetőzés előtt ezen kell javítani

– tette hozzá Rusvai Miklós.