Saját barátnőjének fizetett bérleti díjat egy fideszes fia

újságíró. 2020. 02. 24. 06:38 Havi 200 ezret fizettek közpénzből egy 46 négyzetméteres külkerületi panelért.

0

A fideszes Fenyvesi Zoltánnak az Országgyűlés Hivatala 2018. augusztusától 2019. szeptember végéig bérelte ezt az ingatlant a képviselő fiának akkori barátnőjétől. 14 hónap alatt 2,8 millió forintot fizettek ki a 46 négyzetméteres külkerületi panellakásért – írta meg a Blikk, miután kikérte a szerződést.

A lap ezt a távolság miatt különösnek nevezi, hiszen a politikus az Országházhoz közelebb is bérelhetett volna lakást, ahogy tavaly szeptember óta teszi. Most egy csaknem 100 négyzetméteres, a Kossuth térhez közeli lakásban él havi 328 ezer forintért.

Fenyvesi Zoltán a Blikknek elismerte, fia barátnőjétől bérelte az ingatlant, akkor váltott, amikor fiatalok összeházasodtak, bár erre sem kötelezte a törvény, hiszen menye – a Polgári Törvénykönyv szerint – nem közeli hozzátartozója.

Bár a képviselő érvelése helytálló, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint aggályos, ha a közpénz egy politikuson keresztül családi kasszában landol. Ligeti Miklós szerint szigorítani kellene a lakásbérleti szabályozást, mert az emberek nehezen hiszik el, hogy ilyen esetben piaci mechanizmusok érvényesülnek.

A képviselők javadalmazásáról szóló szabályozás szerint a honatya akkor veheti igénybe a lakásbérletet, ha sem neki, sem a vele egy háztartásban élő közeli hozzátartozójának nincs a fővárosban ingatlana.

Forrás 24.hu