SAJÁTOS OROSZ KÁRTÉRÍTÉSI TERV

Az oroszok a NATO-val és Ukrajnával akarják kifizettetni a Donbaszban történt pusztítást
Ukrajnának és a NATO-nak kell kifizetnie azt az anyagi kárt, melyet fegyvereikkel okoztak a „Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok” területén – véli Vjacseszláv Vologyin, az orosz Duma elnöke.
Vologyin azt javasolta a DNR és az LNR vezetésének, hogy számítsák ki, mekkora kár keletkezett területükben, majd nyújtsák be a számlát Brüsszelnek, Washingtonnak és Kijevnek.
A beszéd után a Sputnyik News rövidesen azt írta, hogy Vologyin az LNR vezetésével le is ült, hogy létrehozzon egy „munkacsoportot” a kár megállapításáról.
Az Orosz Föderáció 2022. február 24-én támadta meg nyíltan Ukrajnát, korábban burkoltan támogatták a kelet-ukrajnai „szakadár népköztársaságokat.” A Donbaszban jelenleg offenzív műveleteket folytat az orosz haderő, hogy elfoglalják Donyec és Luhanszk megyét, azt állítva, hogy a szakadár népköztársaságok területét „felszabadítják.”
A térségben keletkezett károk jelentős részét valójában az orosz fegyveres erők okozzák azzal, hogy nehéztüzérséggel rommá lövik az ukrán megyékben található településeket, mielőtt szárazföldi csapatokkal bevonulnak.
Via portfolio.hu