SÁRVÁR POLGÁRMESTERE SZERINT AZ UTÓBBI IDŐBEN EGYRE TÖBB PROBLÉMÁT OKOZNAK AZ UKRÁN VENDÉGMUNKÁSOK!

Az ugytudjuk.hu információi szerint:
Ennek ellenére szerinte Magyarország egyik legbiztonságosabb városa Sárvár.
A nyári szezon kezdetével fokozottan ügyelünk a város biztonságára, valamint településünk polgárainak nyugalmára, kezdte a Facebook bejegyzését Kondora István (Fidesz), Sárvár polgármestere. Kondora emellett bejelentette, hogy megkezdte a munkáját az a városőrség is, amelynek a megalakulását azután jelentették be, hogy egy ukrán vendégmunkás két autót is felgyújtott a városban.
A városőrséget két őrpár alkotja, akik folyamatosan járőröznek az utcákon, ügyelnek a város rendjére. Kondora szerint viszont Sárvár közbiztonságára továbbra is igaz, hogy hazánk egyik legbiztonságosabb városa, ezzel együtt a város önkormányzata szorosan együttműködik a rendőrséggel és a polgárőrséggel a bűnmegelőzés érdekében. A polgármester bejegyzéséből kiderül, hogy a Sárvári Rendőrkapitányság járőrei és Sárvár Város Polgárőr Egyesületének tagjai folyamatosan ellenőrzik a város közterületeit, de emellett az elmúlt években tovább növelték a térfigyelőrendszer kamerák számát a városban.
A Csónakázó-tónál zajló nagyszabású szabadidős fejlesztésekkel párhuzamosan a városvezetés elkezdte a parkfelügyelet előkészítését, mindeközben pedig egy Közbiztonsági Koncepción is dolgoznak már, amelyet később társadalmi vitára bocsátanak, ennek keretein belül a következő hónapokban egy kérdőívet juttatnak el a sárváriakhoz.
Kondora a posztja végén arról is beszámolt, hogy az elmúlt időszakban több jelzést kapott arról, hogy a Sárváron tartózkodó vendégmunkásokkal problémák merültek fel.
A polgármester szerint nemcsak Sárváron, de Vas megye több településén is jelen vannak a vendégmunkások, sőt országosan is jellemző, hogy a multinacionális cégek a nagyszámú munkaerőhiányt vendégmunkások toborzásával pótolják. Kondora szerint viszont az ipari üzemek jelenléte, az általuk fizetett iparűzési adó, nélkülözhetetlen Sárvár kiegyensúlyozott működéséhez és fejlesztéséhez. A bejegyzés végén a polgármester hozzátette, hogy a sárvári önkormányzat folyamatosan egyeztet a rendőrséggel és a legtöbb vendégmunkást foglalkoztató multinacionális céggel, munkaerőközvetítőkkel, hogy a vendégmunkások jelenléte minél kevésbé zavarja a város lakóinak életét.
via: ugytudjuk.hu