Schadl György a bajba került adósok befizetéseiből szerzett évi százmilliót

A végrehajtói kar letartóztatott elnöke a szegények nyomorán szerzett milliókkal tömte meg „házipénztárát”: azok a végrehajtók, akiket a fideszes Völner Pál segítségével neveztek ki, rendszeresen szállítottak neki kenőpénzt.

A Völner-Schadl botrány bizonyítja, hogy kormányváltás után meg kell szüntetni az egész bírósági végrehajtói kart és új alapokra kell helyezni a végrehajtásokat. Miért? Schadlnak és Völnernek hála olyan emberek lehettek végrehajtók, akik több esetben előbb csalással diplomát szereztek, majd pénzért cserébe kinevezést kaptak – és ezek akarják a kisemberekkel betartatni az törvényeket!

Pénzért bármit: jól szituált emberek, banki tanácsadó, ügyvéd, sőt ügyész is belement abba, hogy a végrehajtói kinevezés után Schadl csicskája legyen.

A hét meggyanúsított végrehajtóból kettő beismerő vallomást tett, öt viszont megpróbálja kimagyarázni, miért vittek rendszeresen több millió forint készpénzt Schadl Györgynek – írta meg a 444 az ügy nyomozati anyaga alapján. A végrehajtói kar letartóztatott elnöke százmilliókat, sokszor az osztalék 100 százalékát szedte be azoktól a végrehajtóktól, akiket Völner segítségével neveztek ki.

Schadl a szakterületen többnyire járatlan, de a szükséges jogi végzettséggel rendelkező embereknek ajánlotta fel, hogy elintézi nekik a végrehajtói kinevezést, ha kifizetik neki az osztalék 50, vagy akár 100 százalékát a jövőben.

Akik rábólintottak, azok Völner közbenjárására megkapták a kinevezésüket, irodát alapítottak, majd a nekik járó osztalékot (amit a behajtott adósságokon alapul), átadták Schadlnak. Ezért cserébe Schadl havi 1-2 milliót juttatott nekik, a párszázezres fizetésük mellett. Völner is így kaphatta a kenőpénzt a végrehajtóelnöktől.

A hét frissen kinevezett végrehajtó közül négy 40-80 milliót adott Schadlnak, hárman viszont 190-250 milliót, mindezt másfél és három év közötti idő alatt. Schadl a kapott összegekről dokumentációt vezetett, „házipénztár” néven.

Ne felejtsük, Völner Pál nyakig benne van a mocskos ügyben, de még szabadon jár-kel, és szavazhat a Parlamentben a tisztességes magyar adófizetőket érintő kérdésekben. Orbán bevédi a korrupt fideszest, mert az egész párt korrupt – ezért kell őket áprilisban eltakarítani!