Sebián-Petrovszki László: Péterfalvi Attila fideszes parancsra indít vizsgálatot a DK ellen? – Már az eredményt is előre tudja

Pár hónappal ezelőtt a Demokratikus Koalíció online konzultációt indított a nyugdíjasok helyzetéről. Az idős emberek életszínvonalát megzuhantató Fidesz nyilván megrettent ettől, mert a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke azonnal beszaladt a Kossuth Rádióba és közölte: az aláírásgyűjtés szabálytalan és tisztességtelen, majd hozzátette, amennyiben panasz érkezik a hatósághoz, köteles eljárást indítani.
Csak mondania kellett, már akadt is egy “bejelentő”, így Péterfalvi Attila már vizsgálódhat. Kár, hogy már a vizsgálat előtt, annak eredménye nélkül minősítette az aláírásgyűjtést. A DK-nak erről Bacsó Péter A tanú című filmje jut eszébe, amikor még a tárgyalás előtt az ítéletet veszik elő a táskából. Hatalmi szóval rendelt panasz, a pártkatona hivatalnok intézkedik, és előre tudja, mi a vizsgálat eredménye. Ilyen a jogbiztonság Magyarországon az Orbán-kormány idején.

 

via. MTI