Sebián-Petrovszki László: Több tízezer forintos italokra herdált el közpénzt Orbán főtanácsadója

Több tízezer forintba kerülő italokra költött közpénzt Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, állítja a Demokratikus Koalíció (DK) a Hegedűs költéseiről megszerzett számlák alapján.

A DK pénteki sajtótájékoztatóján több ilyen számlát be is mutatott, ezen több mint 10 ezer forintba kerülő pezsgők és egy 30 ezer forintnál többe is kerülő chianti is szerepel.

A DK online sajtótájékoztatóján Sebián-Petrovszki László részletesen ismertette a több tételből összesen 100 ezer forint körüli összeget kitevő italvásárlást, amelyek mind a Miniszterelnöki Kabinetiroda címére kiállított számlákon szerepelnek.

 

A DK által indított per a Kúriáig jutott, amely október elején döntött úgy, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodának ki kell adnia, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget.

Az ügyben kerestük Hegedűs Zsuzsát, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

Hegedűs három évtizede foglalkozik a leszakadó, hátrányos helyzetű térségekkel. A szociológust Orbán Viktor már 2009-ben felkérte a társadalmi felzárkóztatási program kidolgozására, majd nevezte ki 2010 után a területre fókuszáló miniszterelnöki főtanácsadóvá.

Hegedűs Zsuzsa nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy a helyzetű települések iskoláinak kiküldött körlevelében egy orrspray-t ajánlott a koronavírus-fertőzés megelőzésére. Azt írta, hogy „4 órán keresztül biztosítja, hogy orron át a vírus ne jusson be a szervezetbe”, holott az orrspray-ben található azelasztin-hidrokloridot a már kifejlődött betegség kezelésére ajánlják.