Segélyt osztanak az átlag 3 milliós fizetéssel rendelkező focistáknak!

Ez már bicskanyitogató!

0

Az UEFA üzleti jelentése szerint, a 2018-as évben 1,7 milliárd forintot költött el fizetésekre átlagosan egy magyar focicsapat.

A magyar labdarúgók átlagfizetése pedig 3,3 millió forint körül mozgott. A jelek szerint, mindebből nem sikerült tartalékolniuk: egy hónap krízishelyzet után, már most szociális támogatásra szorulnak.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete honlapján megjelent közlemény szerint, a szervezet

„a kialakult krízishelyzetben a saját eszközeivel igyekszik segítséget nyújtani a játékosok egészségének megőrzéséhez, a fizetéscsökkentés miatt nehéz helyzetbe kerülő hivatásos labdarúgóknak, valamint hozzájárulni a járvány terjedése elleni társadalmi összefogáshoz”.

A szervezet a meghirdetett felhívással arra reagált, hogy az egy hónapja tartó krízishelyzet miatt, több futballklubnál fizetéscsökkentést kellett elrendelni a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés miatt. Erre reagált most a szervezet.

„Az NB I.-es, és különösképp az NB II.-es és NB III.-as klubok profi szerződéssel rendelkező labdarúgói közül sokan nehéz pénzügyi helyzetbe kerültek a jövedelmük egy részének – akár 20-50 százalékos – elvonása következtében.
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete azoknak a játékosoknak kíván szociális alapon átmeneti pénzügyi segítséget nyújtani, akik a lecsökkentett jövedelmük miatt, már nem, vagy csak részben tudják családjuk biztonságos megélhetését biztosítani”

– olvasható a közleményében.

A tervek szerint, pályázat útján döntenek majd a szociális támogatás odaítéléséről, és a rendelkezésre álló keret erejéig, minden pályázó a szociális rászorultságának mértéke alapján egyedileg megállapított összegben részesül.

via. hlsz.hu