Segítsetek!

0

ÚJABB SZEG, VAGY INKÁBB ÁCSKAPOCS A NER KOPORSÓJÁBA!

Állj mellénk! Európai uniós polgári kezdeményezés a korrupció letörésére!

Az Új Alternatíva Párt kategorikusan kiáll a korrupcióval szembeni zéró tolerancia mellett. Határozott meggyőződésünk, hogy az Európai Unió euró milliárdjainak hatására Magyarországon sokkal jobb élet-színvonalnak kellene lennie, ezzel szemben romokban az egészségügyi ellátás, az oktatás, a közutak – hogy csak néhányat említsünk.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a mai kormány az uniós pénzeket baráti és családi körben osztja szét, ezzel saját maguknak extraprofitot és pazar jólétet biztosítva.

Meglátásunk szerint az Európai Unió nem kezeli kellő szigorral, hogy a magyar kormány az uniós pénzeket nem országa polgáraira, hanem szűk baráti körére költi – egyelőre az OLAF jelentés semmilyen bűnvádi következményekkel nem járt. A csalássorozatok megállításához, a demokratikus pénzkezeléshez elengedhetetlen, hogy a bűncselekményeknek jogi következménye legyen. Ezért kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy hazánk is csatlakozzon az Európai Főügyészséghez!

Ennek eléréséhez hiába tüntetnének Budapesten, hiába gyűjtöttek össze 700 ezer aláírást, az Orbán Viktor irányította kormány minden hasonló kezdeményezést lesöpör az asztalról.

Fentiek miatt az Új Alternatíva Párt olyan megoldást keresett, amivel kikényszeríthető Magyarország csatlakozása az Európai Főügyészséghez!

Ez év augusztusi ülésünkön határozatot fogadtunk el, és felkértük Ujhelyi Sándor elnököt, hogy uniós „polgári kezdeményezés” keretében tegyen jogi lépéseket egy új Európai Uniós törvény megalkotására, az Európai Parlament és a Tanács 211/2011/EU rendelete (2011. február 16.) alapján.

A törvényjavaslat kimondja, hogy „azon Uniós ország, amelyik nem csatlakozik az Európai Főügyészséghez, nem részesülhet Uniós fejlesztési pénzekből!”

A kezdeményezés elindításához „Polgári Bizottságot” hoztunk létre, melynek tagjai az Európai Unió valamelyik országának állampolgárai és 7 különböző országban rendelkeznek állandó lakcímmel.
Az Unió történetében először indul ilyen kezdeményezés Magyarországról!

A Polgári Bizottság ez év októberében alakult meg, tagjai a következő országokból érkeztek: Franciaország, Ausztria, Szlovákia, Németország, Luxemburg, Hollandia, Magyarország. A tagok Ujhelyi Sándort választották a Polgári Bizottság képviselőjének.

Budapest, 2019. október 16.
További információ:
Ujhelyi Sándor, a Polgári Bizottság képviselője, Az Új Alternatíva Párt elnöke
Elérhetőség: E-mail: [email protected]