Selmeczi Gabriella után Mészáros Lőrinc is kifliben utazik

A diétája miatt lehet, hogy már nem zabál annyi péksüteményt, de kereskedni azért kereskedik vele a NER-milliárdos. A mindenhez is értő üzletemberbűnöző egy közpénzből épült luxushotelbe szállít luxuskiflit.

Hernádi Zsolt MOL-vezér szállodájába, a Grand Hotel Esztergomba a Vál-Völgye Pékség szállítja a péksüteményeket Mészoros Lőrinc – számolt be az mfor.hu.

 

Mészáros sütödéje a facebook oldalán számolt be arról, hogy övék lett a jól fizető üzlet.

Magyarországon, akik felismerték, hogy nem elég, ha egy hotel jól néz ki, de a vendégek ma már joggal várják el, hogy az étkezéseknél is meglegyen a “HŰHA” élmény – írták.

Hát ha az étkezésnél még nem is lenne meg a “hűha” élmény, a fizetésnél biztos, mert a hotel luxuséttermében valószínűleg egy kifli is többe kerül, mint amennyi emelést idén a nyugdíjasok kaptak.

 

Nem lehet olcsó az biztos, hiszen a 2020 nyarán alapított cég már abban az évben 63,3 millió forint árbevételt és 4,5 millió forint nyereséget könyvelhetett el. Az azért valószínűsíthető, hogy nem ez a cég Mészáros legjobban fizető üzlete, hiszen közel sem termel olyan arányú profitot, mint például Orbán apjának bányája.

 

Minden esetre az jól látszik, hogy a Fidesz-közeli oligarchák és üzletemberek elég jól együtt tudnak működni, ha a közpénzek elköltéséről van szó.

 

2,8 milliárddal tömte ki a luxusszállót az MTÜ.

 

Telik miből kiflire a Grand Hotel Esztergom tulajdonosainak, hiszen a hotel építését egy szép összeggel finanszírozták a magyar adófizetők is. A Fidesz által kézivezérelt Magyar Turisztikai Ügynökség 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a Solva Property Ingatlanfejlesztőnek és Hasznosító Kft-nek.

 

Gusztustalanul bonyolult cégháló mögé bújnak, mint mindig.

 

Az állami támogatást bezsebelő Solva Property a Solva Magántőkealap tulajdonában van, amit a Gran Private Equity Zrt. kezel. Ez utóbbi pedig a MOL elnök-vezérigazgatójának, Hernádi Zsoltnak az érdekeltsége. Azt, hogy ő sem szűkölködik, mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a cége tavaly 310 milliós fogalom mellett elképesztő 149 millió forintos nyereséggel zárt.

Összefoglalva: a Mészáros is jól lakik, és a Hernádi is megmarad. Mi fizettük, de nekünk csak a vizes kiflia CBA-ból.

 

(forrás: mfor.hu, fotó: Vál-Völgye Pékség/facebook)