Semjén: Tartsanak nagyobb templomokban misét gyakrabban a koronavírus fertőzés alatt

0

A kormány megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, Semjén Zsolt szerint erre lenne megoldás a gyakoribb misézés – tudta meg a HVG.

A magyar állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak, tiszteletben tartva az egyházak szabadságát – nyilatkozta Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes szerdán azt követően, hogy a kormány rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus-járvány miatt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az operatív törzs szerdai tájékoztatóján bejelentette, hogy a koronavírus elleni védekezés miatt a kormány úgy döntött, hogy a kormány megtiltja a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

Semjén Zsolt elmondta: a száz fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolják, hogy a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.

A miniszterelnök-helyettes közölte: a közmédia felé jelezték, hogy fontolják meg a szentmisék, istentiszteletek megfelelő közvetítését.