Semjén undorító módon rongyolt bele a beteg, gyógyszeres kezelésen lévő magyar emberekbe!

A koronavírus-járvány alatt bebizonyosodott, hogy igenis van létjogosultsága a mai világban az online vásárlásnak, házhozszállításnak, ez pedig nemcsak használati cikkekre, élelmiszerekre vonatkozik, hanem vény nélkül vásárolható gyógyszertári termékekre is.

EZT MOST SEMJÉN ZSOLT TELJESEN ELLEHETETLENÍTENÉ A PARLAMENT ELÉ BENYÚJTOTT TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSÁVAL.

Népszava közlése szerint, a beadvány megtiltja, hogy csomagküldő szolgálatok vigyék házhoz a vény nélkül kiadható orvosságokat, ezt jövő évtől kizárólag gyógyszerészek vagy szakasszisztensek tehetnék meg.

Vényköteles készítményeket eddig is csak így lehetett kiszállítani, de azokat a termékeket, melyeket vény nélkül lehet megvásárolni a gyógyszertárakban, azt eddig az interneten is meg lehetett rendelni. Egy elemző cég felmérése szerint, a vásárlók közel harmada vásárolt az elmúlt egy évben gyógyszertári terméket webshopokban, tehát a járvány ideje alatt 10-ből 4 patikai eladás online történt.

A JÖVŐBEN AZONBAN NEM LEHET MAJD IMMUNERŐSÍTŐKET, VITAMINOKAT, ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐKET, SEM PEDIG VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZEREKET HÁZHOZ RENDELNI!

Az egyik online patika hálózat tulajdonosa a lapnak azt mondta: “a negyedik Covid-hullám árnyékában megtiltani, hogy a csomagküldő szolgálatok közreműködésével, de személyes kontaktus nélkül szabadon forgalmazható termékekhez jussanak a betegek, felelőtlen magatartás, ami életeket veszélyeztethet.