Shepherd: Engem nem lepett meg az MTA szétverése, az egyetemek alapítványba szervezése, a civil, a hajléktalan, vagy melegellenes törvények megfogalmazása, és elfogadása

Juhász Zoli – Shepherd írása változtatás nélkül.

 

Engem nem lepett meg a Magyar Tudományos Akadémia szétverése, az egyetemek alapítványba szervezése, a civil, a hajléktalan, vagy melegellenes törvények megfogalmazása, és elfogadása.
Az sem meglepetés számomra, ahogy a Fidesz vigyorogva számolja fel Magyarország minden demokratikus intézményét, lopja el a közvagyont a nyilvánosság előtt, teszi zsebre az EU pénzeit, miközben szidja Brüsszelt, és nyíltan támogatja Oroszország és Kína politikáját.
Úgy vélem a Fidesz egyszerűen azt adja a magyaroknak amire a többség éhezik.

 

Senki se mondja már nekem azt, hogy ennyi mocskot, mint amit ez a kormány tett meg lehet tenni egy normális értékrendű országgal?

 

Ne ámítsuk már magunkat! Épp ideje szembenézni a valósággal!

 

A fasiszta ideálok, az állampárti berendezkedés, az új feudális társadalom kialakulása, a gyengék elnyomása, a másság üldözése, a tudomány és tudás fellegvárainak politikai irányítása, a média egyoldalúvá tétele, a közvagyon eltulajdonítása, az európai (közös) értékektől való elhatárolódás, a fegyverkezés, az antidemokratikus hatalmakhoz való dörgölőzés nem új dolog.

 

Ezek nagyon régi, nagyon is közismert módszerek.
Csak erre mi – magyarok – nagyon is fogékonyak vagyunk.
Egy normális értékrendű országban a társadalom már kivetette volna magából ezeket. Nálunk meg azon megy a vita, hogy a 22-es választásokon milyen módon lehet leváltani a fideszt? Naaaa…

 

Nem kormányt kell váltani, hanem rendszert és nem csak a politikusokra kell mutogatni, hanem a tükörbe kéne nézni.

 

Azt a közgondolkodást kell felszámolni, ami a Fideszt létrehozta!
Nekem rengeteg kétségem van, hogy ez lehetséges-e.
Ez a mai magyarság távolról sem elégedetlen, távolról sem boldogtalan annyira, mint azt sokan szeretnék elhinni, vagy elhitetni. A fasizmus olyan melegágy, amibe a magyar kényelem és közhelymodellekbe szerelmes átlag jól érzi magát. Ma túl sokan és túl hangosan buziznak, cigányoznak, migránsoznak, libsiznek büntetlenül. Túl sokan lettek hirtelen keresztények, túl sokan akarják az iskolákat egyházak kezére adni, túl sokan akarnak új királyt, egy olyan vezetőt, aki a látszat szerint – mindent megold. Egyszerűen érteni kell, hogy a társadalom iszonyatosan elzárkózik minden szabadságjog elől, morcos és haragvó képpel ellenzi a fejlődést, és boldog örömmel képes elhinni a legostobább hazugságokat is.
Ma, Magyarország – önmagának hazudva – de egyértelműen egy fasiszta nemzetállammá kezd válni, ahol a középszerű kisember úgy tud a legjobban érvényesülni, ha beáll a sorba és azt harsogja, amit a Fidesz megkövetel.

 

És sokan vannak!

 

Túl sokan, akik nem akarnak jobb iskolát, jobb oktatást a gyerekeiknek, mert zavarná őket ha a gyerekük okosabbá válna náluk. Túl sokan akarnak kereszténnyé válni, mert éhezik a boszorkánypereket, túl sokan mondogatják, hogy túl sok a szabadság, túl nyitott a világ.
És az a baj, hogy sok ellenzéki is pontosan ugyan ilyen rongy ember. Rengetegen kiáltanak változást, de képtelenek rá. Sokan védenék az oktatást, vagy az egészségügyet, de egy szalmaszálat se tesznek érte keresztbe.

 

Manapság rengetegen értenek egyet a Fidesz ordító igazságtalanságainak egy részével, de mert van egy, vagy több sérelmük is, azt mondják magukról, hogy ellenzékiek. Holott nem azok, csak másképp Fideszesek.

 

Minden nap van aki az ellenzékiség álcája alatt egyetért a Fidesz kirekesztő politikájával, a megbélyegzés rendszerével, csak épp tompítja gondolatai, értékrendje élét.
A magyar társadalom nem politikai értelemben megosztott, hanem életünk, életvitelünk szabályrendszereinek szinte minden kérdésében. Itt mindenki egy önmaga által kreált közösségi rendben hisz és aki ettől eltér azt gyanúba vonja, mondván, ha te nem vagy fekete, vagy fehér, akkor ellenség vagy.

 

Száznyi érdekcsoport, ezernyi megbeszélése után, látva az önérdek kusza halmazait ma azt gondolom, hogy rosszabb a helyzet mint bármikor, mert egy illúzió vezeti az életünket és azt hisszük, hogy a látszat szerinti kiegyezések, a látszat szerinti tartalmi közösségek érdemi változásokat fognak okozni.

 

A Fidesz sajnos túl okosan taktikázik, jól kreál gumicsontokat, remek módszerei vannak arra nézve, hogy széthúzást, bizonytalanságot, félelmet keltsen a magyarságban és mindezt teszi úgy, hogy tudja:
– EZ TETSZIK IS A MAGYAROKNAK.

 

Valamiért nem tanulunk!

 

És hiába van ma sok jó, értékes ember, ha a társadalom nem vevő a jóra, nem éhezi az értékest, és ezerszer jobban hallgat olyan emberekre, akik meglopták az országot, akiket elítélt a bíroság, akik nyíltan megrontották az életünket.

 

Az összefogás nem eredmény! Az összefogás módszer… Ha ezt a magyar társadalom nem érti meg, nem fogja fel, ha nem dobjuk el a fasiszta gondolkodást, ha két kézzel kapaszkodunk a hagyományosnak tekintett és hibás modellekbe, ha nem fogjuk fel, hogy szükségünk van a változásra, akkor a Fidesz már nyert is.

 

Nem elég vágyni a változást. Tenni is kell érte.

 

Juhász Zoli

 

Ha egyetértesz kérlek oszd meg! Ha nem tudod ki vagyok: www.juhaszzoli.hu