Shepherd: Valami nagyon nem stimmel ezzel a háborúval!

Valami nem stimmel ezzel a háborúval.

Putyin hadereje nem ennyire piti, mint az olvasható a nemzetközi hírekben. Érzésem szerint azt képzelik sokan, hogy Ukrajna gyakorlatilag se haderőben, se állományban nem szenvedett el veszteségeket, és az oroszokat játszi egyszerűen feltartják.

Az első napokban hallani lehetett a hírekben, hogy a reptereket lebombázták Ukrajna szerte, megsemmisült sok bázis. Mégis mintha valahonnan szereztek volna repülőket, helikoptereket, személyzetet. Az oroszok veszteségei a hírekben hadosztály szintűek, állítólag több ezer katonájuk halt meg, miközben papírforma szerint a haderő fölényük elképesztően sokszoros.

Ukrajnában most a börtöntöltelékeket felfegyverzik és kiengedik. Sok ukrán ettől is fél, mert mi a garancia arra, hogy az elítéltek az oroszok ellen mennek? Eleve, ha megvan az ukrán sereg, nincsenek veszteségeik, minek kellenek a börtönviseltek? (Megjegyzésként elmondom, hogy minden férfit behívtak 18-60 éves korig.)

Értitek a gondom?

Félek Ukrajna veszteségei sokkal súlyosabbak, mint azt a híradások mutatják. Azt gondolom, hogy Ukrajna elképesztő és felfoghatatlan áldozatokat hozott, és Oroszország távolról sem olyan gyenge, mint azt mutatják a hírek.

A kérdés az, hogy a sajtó miért akarja velünk elhitetni, hogy Putyin gyenge, hogy Oroszország egy piti kis medvebocs? Miért és kinek a céljait szolgálja azt beadni hírekben, hogy Putyin egy pitiző senki, aki képtelen a haderőfölényét alkalmazni, miközben – ez a valóság – négy nap alatt megszállták Ukrajna keleti részét, új területeket nyitottak meg a Krím és Belorusz felé… Nem értem! amiket nekem mondanak az ukránok (igen akik ott vannak) TELJESEN MÁS, mint a hírek.

A nemzetközi szankciók erősek. De érzésem szerint mintha mindenki ellazázná ezt a dolgot. A sajtó hírei szerint a világ hadseregei voltaképp kussolnak, sehol semmi sem történik, mindenki lapul, miközben a hírek alapján Putyin – bár nukleáris erőit élesítette – gyenge, akinek nem megy a háború, de Ukrajna erős és képes megállítani Oroszországot.

Csak én érzem ezt a furcsa kettősséget?

Én azt gondolom, hogy a baj sokkal nagyobb, mint amit nekünk mutat a világsajtó. Félek, olyan rettenetes dolgokat nem tudunk, amiket okkal titkolnak el.

Valami nagyon nem stimmel ezzel a háborúval. Ti mit gondoltok?

Juhász Zoli

Ha gondolod oszd meg.

 

 

Szerző és forrás. Juhász Zoli-Shepherd