Simicska picsán rúgta Andy Vajnát!

0

Simicska Lajos Orbán Viktor volt strómanja rúghatta picsán Andy Vajnát a választások előtt, amikor a Simicska tulajdonában lévő, jelen pillanatban már megszűnt Magyar Nemzet hozta le azt a botrányt amiben a filmügyi miniszterelnöki biztos is igencsak érintett lehet, sőt nyakig benne van a fideszes gyémánt bizniszbe. Már korábban megírtuk, hogy harsong a média arról, hogy az Egyesült Államokban egy olyan magyar állampolgár került az FBI tanúvédelmi programjába, akinek kulcsszerepe lehetett az itthon elsikkasztott uniós pénzek külföldre juttatásában. Az amerikai hatóságok a magyar férfit egy olyan hálózat részének tartják, aminek a segítségével az elmúlt években három-négy milliárd euró, vagyis 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra.

“1300 milliárd forint pénzt menekíthetett ki gyémántban a Fidesz arab számlákra!”

 Az amerikaiak gyanúja szerint a hatalmas összeg a nyertes uniós pályázatok után lehúzott alkotmányos költségek, vagyis a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalék. Az FBI szerint az összeget az MKB-ból és más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel. Az FBI gyanúja szerint a pénz egy része strómanokon keresztül, arab befektetésnek álcázva érkezett vissza Magyarországra, ahol luxusszállodákat, kastélyokat és egyéb ingatlanokat vásároltak belőle. Az ügyészség ez ügyben azóta is lapít, akkor még frissiben azt a közleményt adták ki, hogy ez az egész történet egy hazugság, úgyhogy cáfolták akkor. És mostjön a csavar. Emlékeznek még, hogy 2014 év végén ki vásárolt gyémántpalotát azaz üzletet a feleségének? Hát Andy Vajna Orbán Viktor filmügyi biztosa, kaszinómenje és strómanja. Akkor úgy számolt be róla a média, hogy a világ “leggazdagabb embereit” várja luxusüzletébe Andy Vajna felesége, Vajna Tímea. A Budapest belvárosában nyíló “Gyémántpalotában” különleges ékszereket lehet vásárolni vagy eladni. A Gyémántpalotát a Budapest belvárosában nyitják meg, az árukészlet összértéke pedig több mint 1 millió euró, azaz 300 millió forint – értesült a Blikk. A lap szerint nemcsak hagyományos kereskedés lesz a boltban: a vevők bőrüket aranypakolással frissíthetik majd fel. A hír igaz – erősítette meg a Blikknek Vajna Tímea, aki hozzátette:

“Reméljük januárban indulunk, de márciusnál tovább biztosan nem húzzuk a nyitást.”

Andy Vajna neje hozzátette azt is, hogy nemcsak új, de később talán használt ékszerekkel is kereskednek majd. A teljes cikket egyébként itt olvashatja. A cég ügyvezetője és alapítója, Arik Herman 14 éve döntött úgy, hogy New York és Tel Aviv után Budapesten is megteremti a gyémántkészítés hagyományát. A szakember Közép-Európa ékszerközpontját akarja létrehozni Budapesten, az azonban üzleti titok, mennyit ér az árukészlet. Még nagyobb titokként kezelik a védelmét, amit azonban látni lehet, többnyire külföldi, vagy határunkon túl kiképzett őrök „hada” védi. – Tudom, hogy sokak számára elérhetetlenek ezek az ékszerek, de árulunk olyan eljegyzési gyűrűket is, amiket már többen megengedhetnek maguknak – mondta a Blikknek Arik Herman ügyvezető, aki a „Gyémánt termükbe” várja a hollywoodi hírességeket is. Arik Herman egyébként más üzleti tevékenységekben Andy Vajna partnere mint pl. a kaszinó bővítés. Szóval okkal feltételezhetjük és adhatunk igazat Simicska Lajosnak, hogy Andy Vajna és a Fidesz ebben totálisan nyakig benne van.

 

olkt.hu