Simkó Edit: Tisztelt Miniszterelnököm, Drága Orbán Viktor! (05.28)

Az írás Simkó Edit tollából való aminek eredeti írás a közösségi oldalán olvasható.:

 

Lüktető mámorban figyelem az eseményeket, az ön kormányának és annak ragyogó elméjű napudvarának bölcsességét.
Parragh úr megjelenése eleve mindig egy adrenalinlöket a nép számára, tehát mindenki fizetését csökkenthetik, kivéve az önökét, akik a parlamentben ülnek. Önök az a nagyszerű réteg, akik nem engedik csökkeni az átlagbér színvonalát. Büszke vagyok önökre!
Parragh úr megihletett, és arra gondoltam, hogy maradék elégedetlenkedő kollégáim miatt, a minimálbért csökkentsék le újra! Abban is lesz adrenalinfröccs, meg akkor a maradék elégedetlenkedő pedagógus vitorlájából kifogják a szelet, mert keresetük több lesz a minimálbérnél! Ráadásul lassan, 13 év után, a népeknek intenzívebben lehet gyurcsányozni, hogy ugye milyen rossz volt az ő idejében. Garantáltan át fogják érezni! Így megindulhat a visszaáramlás a pályára.
Én persze elégedett vagyok, itt a nyár! Motiváló nagyon! A júniust igazából már annak számolom, mert mi az a 2 hét sok kirándulással, ünnepséggel, bizonyítványírással. A szóbeli érettségi meg nem is munka, ott dolgozzon a diák, a nyári szakképzéseken is! A gyerekek nélkül már örömtánc, szinte jutalom a beszámoló, meg az a pár értekezlet, napközi, iskolatakarítás…. A július unalmát is mindig elűzöm néhány Erzsébet-táborral és ügyelettel. Ráadásul még utalványt is kapok a fizetésem mellé, akár napi 5000 ft értékben.
A tűzijáték nekem az első csengetés a pótvizsgák, tanévnyitó értekezletek előtt. Egy szakma sem kap ilyen különleges elismerést! Itt ragadom meg, hogy megköszönjem az 1000 Ft-os pedagógusnapi ajándékot. Vettem is rajta egy csokor Signettát, a kupakos fajtát. 8 db kijött belőle! Repesek a boldogságtól!
Ez is motivál arra, hogy azt a remek innovációt átgondoljam, amit Csák úr propagált, ő annyira érti az oktatás lényegét, mint Pintér úr! Ők országunk hős polihisztorai! Komplexen fogok tanítani! Így tudom pótolni a hiányzó kollégákat! Első ötleteim a következők:
-A matematikai szabályokat versbe szedem és megzenésítem (ah, a hagyományok, a szorzótábla dallama mindannyiunk fülében ott cseng), és történelmi évszámokkal vagy a test részeivel (csontok, testrészek…stb) végzünk alapműveleteket. Közben a költött rigmusokat falvédőre hímezzük, hátha nyerünk pár Signettát, a kupakos fajtát a régi pályázaton! Többre nincs is szükség!
– A diákoknak csak eldöntendő kérdéseket teszek föl, amire „Yes or No” kell válaszolni. Idegen nyelvet ennél jobban nem kell beszélniük. Minek, olyan öröm mélymagyarnak lenni. Belemerülni ennek óceánjába…(oh, ezt még használhatom, legyen tavában inkább? Útmutatást várok!)
– A testnevelés órákhoz ragaszkodom, azt a legkönnyebb összevonni. Itt a vészhelyzetre való tekintettel katonanóták éneklése közben kúszni-mászni és lövészárkot ásni tanulnak a gyerekek. Utóbbi remek kapcsolat a földrajzhoz is, megfigyeljük a talaj szerkezetét.
– Az informatika keretében amíg az egyik osztály játszik a telefonján, addig van időm más osztályokat tanítani. Ha átgondoltan vonok össze, akkor a hetedikesek azonnal tudnak felvilágosító pornó oldalakat mutatni a kisebbeknek, így nyolcadikra, mire az emberi test jön, már csak finomítani kell az ismereteket. Nem is kell oda felnőtt, csak zavarba jönnének a gyerekek.
Mennyi kreativitás van a mi pályánkon, mennyi motiváció! Parragh úr ráadásul az őszi, téli és tavaszi szünetet nem is emlegette. De annak örülök, hogy legalább azt kimondta, hogy korán mehetünk haza, persze csak ,ha nincs ügyelet estig. És ugye! Mert mennyivel nagyobb öröm otthon javítani a füzeteket, dolgozatokat, szervezni a kirándulásokat jól megszokott otthoni eszközeinkről. Mennyivel könnyebb így elmenni a külön rendezvények jegyeiért irodai időben, vagy beszerezni mindenféle iskolához szükséges holmit….de valljuk be, a legjobb egy kellemes továbbképzés aktív részesének lenni, hát ezért kapjuk a fizetésünk, hogy fejlődjünk.
Nem, nem értem az elégedetlenkedőket. Nem értem azokat, akik még támogatják is őket, akár gyermekeik érdekeire hivatkozva. Azokat meg végképp nem értem, akik az ország jövőjét féltik. A ma iskolája tökéletesen alkalmas a jövő betanított munkásának képzésére. Ennek örülni kell! Pintér úr legyen az ország nádpálcája, és regulázza meg ezeket a hálátlanokat!
Legyen meg az Ön akarata!

 

 

via.  Simkó Edit/Facebook