Simkó Edit újabb nyílt levele Orbán Viktorhoz!

Simkó Edit levele változtatás nélkül.

 

(04.30)
Tisztelt Miniszterelnököm, Drága Orbán Viktor!🥰😘😍

 

Én hősöm, annyira boldog vagyok, hogy Áder önt pecázta…haha, ugye milyen frappáns szójáték, országunk drága Aranyhala! …pécézte ki újra miniszterelnöknek, és ön elvállalta ezt a megterhelő posztot! Így joggal maradhat a vészhelyzet!
De mi megvédjük önt! Mindenki egyért, mert más országokban szokatlan események történnek, ahogy Szíjjártó úr mondta. Jansa béna volt, pedig ön mi pénzt adott neki, meg annak a francia hölgynek…lö, lö…várjunk csak, a Signettámról, a kupakos fajtáról jegyeztem meg, ah, igen, Löpennek. Ön maradt az egyetlen Bástyánk!
A gonosz Brüsszel levelét, amit ők jogállamiságinak mondanak, de tudjuk, hogy az valójában gyermekeink megvédése elleni támadás, tegyék közzé! Ha lehet fordítsák is le, mert nyelveket ugye már sokan nem beszélnek. Minek is, mikor itt van nekünk ez a gyönyörű magyar. Meg akkor azt írhatnak bele, amit szükséges.
Én itt az iskolában lelkesen dolgozom önért. Megtudtam, minél alacsonyabban iskolázott valaki, annál nagyobb valószínűséggel az ön szavazója. Megértettem a célt!
Az eddigi osztályösszevonásokat tovább növelem. A szomszéd oviban is ez megy. Szerencsére itt a tavasz, és így egyetlen óvónő elég az udvarra, ott vannak egész nap a gyerekek. Nincs is egészségesebb a friss levegőnél. Én az iskolában már javasoltam, hogy akár 4 osztályt össze tudunk vonni a tornateremben, az aulában sajnos csak 3 lehet, de megoldom! Szerencsére alig kell egyezkednem kollégával, végre a tanáriban is kényelmesen elférek.
Projektekben gondolkodva tanítok. Például az állampolgári ismeretek tantárgyat összevontam a földrajzzal, a magyarral és a technika órákkal. Megtanítom, hogy a gránit, egy jól formálható, puha kőzet. A törvényeket gyurma táblába diktálom, és a rendszeres módosításokat könnyedén átíratom én is a diákjaimmal. Mert nekem ön a példaképem! A hiányzó nyelvtanár kollégák helyett pedig betűfelismerő szakkört szerveztem nebulóimnak, melyben a cirill írást tanuljuk, azt, ami megmaradt bennem gyermekkoromból. Olyan nosztalgiám van, békés elégedettség mosolya húzódik arcomon. Természetesen az újabb kutatások alapján tanítom a történelmet. ’49-et és ’56-ot úgy magyarázom, hogy az oroszok azért vonultak be hozzánk, mert megvédtek minket saját szélsőséges nacionalizmusunktól. Az évszámok leírása pedig már bőségesen elegendő matematikai ismeret, azzal nem is foglalkozunk többet. Önnek van igaza: Magyarország az egyik legjobb hely! Ráchel lánya pedig igazi mártír nagykövet, hogy a hanyatló nyugaton hirdeti ezt! Mint jó apja, támogassa őt, mi álljuk!
Megdöbbenve tapasztalom, hány elégedetlenkedő van még mindig sok munkaterületen. Ha kéri, szívesen listázom őket és a követeléseiket, hogy éjjelente könnyebben változtassanak a törvényeken. A sok hálátlan kollégától is oly frappánsan vette el a polgárok számára zavaróan észrevehető sztrájkolás jogát. De ennek vége, se sztrájk, se kolléga! Örök hálám önnek!
Nem tudom, mit kell tennem azért, hogy Varga miniszter úrtól én is kaphassak egy olyan csodálatos képet önről. A sok tananyagfejlesztő pályázaton nyert Signettáimat (a kupakos fajtát!) is odaadnám érte! A szabadságunk alatti táboroztatásokért kapható Bözse-aranyamról is boldogan lemondok! Mert én így kérem meg a munkám árát, ahogy ön javasolta. Szégyellem, hogy túl sokat tanultam, de azért okj-nál én már nem pöffeszkedtem tovább. A szakmunkásoké a jövő, utána pedig a közmunkásoké lesz! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Szerelmes rajongással,
Gulyás Gertrúd
okj-s pedagógus

p.s.: Kásler úrtól könnyes szemmel búcsúzom. Hiányozni fog szakértelme és odaadása. Búcsúzóul rengeteg különleges megbecsülést küldök neki, ahogy ő küld nekünk minden éveben! Mennyi boldogság volt ez, mikor hónap végén már a farhátat sem tudtam kifizetni, mindig ez tudott megvigasztalni és motiválni! Remélem, az ő végkielégítése is ebből fog állni, mert megérdemli!
#írtam #leírtam #levelek #levélOrbánViktornak #fricska #OrbánViktor #SzíjjártóPéter
#oktatás
#okjspedagógus #GulyásGertrúd
#SimkóEdit

 

Szerző és forrás. Simkó Edit/Facebook