Simonka György szó szerint bújkál!

0

Hetek óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt a nemrég megvádolt békési volt országgyűlési képviselő. Úgy volt, hétfőn fórumon vesz részt, de ebből sem lett semmi.

Szeretettel várunk mindenkit! Kérem, fogadja el meghívásunkat a hétfői lakossági fórumra! Védjük meg közös eredményeinket!

Ezt írta vasárnap közösségi oldalán a fideszes Simonka György, csatolta a meghívót is.

A Magyar Narancs azonban arról ír, hogy hiába jegyezte ő a meghívót, hétfőn sem jelent meg a nyilvánosság előtt. Nem ment el a fórumra, a névtábláját sem tették ki. A lap újságírója rákérdezett, mi a politikus távolmaradásának oka. Simonka egyik közeli munkatársa azt felelte, hogy egy gyorsan jött betegség levette a lábáról a képviselőt. (A betegség tényleg gyorsan jöhetett, hétvégén Facebook-oldala szerint még biciklizett Simonka.)

A Narancs a sajtótájékoztató után megkérdezte az ott részt vevő Pogácsás Tibor belügyi államtitkárt, megkönnyebbült-e, hogy nem a mentelmi jogától megfosztott, hamarosan a vádlottak padján ülő Simonkával kell közös sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartania, de erre Pogácsás kitérő választ adott, és az önkormányzati választások fontosságáról beszélt. Hozzátette, a Simonka-ügy megy a maga útján.

Simonka ellen már 2016 óta nyomoznak a hatóságok, mentelmi jogát felfüggesztették, az idén pedig már vádat is emeltek ellene, költségvetési csalással és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

Bár valóban hetekig nem jelentkezett a politikus, pénteken már a megyei lapban azt lehetett olvasni, hogy dél-békési polgármesterekkel találkozott, ahol arról biztosította a település vezetőit, hogy a továbbiakban is támogatja a térség fejlesztését. Azt is hozzátette a képviselő, hogy anyagi források híján a kreativitásukra kell támaszkodniuk.