Sírsz? Pintér szerint a kormány sikeres a korrupció visszaszorításában!

0

Sikeresnek nevezték a korrupcióellenes fellépést a Belügyminisztérium, az Országos Bírósági Hivatal (OBH), a Legfőbb Ügyészség és a Kúria vezetői a korrupcióellenes együttműködési megállapodás aláírásának hetedik évfordulóján tartott rendezvényen, hétfőn az Országházban. A politikusok, szakemberek az intézményi összefogás fontosságát hangsúlyozták. 

Pintér Sándor belügyminiszter kiemelte: hogy a Fidesz-KDNP jelentősen előrelépett a korrupció visszaszorításában, ugyanakkor küzdeni kell “a kísértések lehetősége ellen”, ennek pedig a legnagyobb támogatója az automatizált ügyintézés.

Handó Tünde, az OBH elnöke úgy fogalmazott: mindenki arra vágyik, ügyében pártatlan és tisztességes bírósági eljárás legyen, ehhez a pártatlansághoz kell biztosítani a bírák szervezeti és egyéni függetlenségét.

Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese azt emelte ki, hogy kiváló és folyamatos a munkakapcsolat az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalával (OLAF).

Kónya István, a Kúria elnökhelyettese elmondta, rendszeresen felülvizsgálják a belső szabályzatokat, hogy egyetlen tevékenység se legyen “szürke zóna”, ahol nincsenek egyértelműen meghatározva a feladatok és felelősök.

 

 

olkt.hu/MTI