Sky News: Információk szerint orosz biztonsági vezetők készülhetnek puccsra Putyin ellen

Az orosz biztonsági vezetők úgy érzik, hogy az ukrajnai háború elveszett, és épp ezért úgy látják, hogy most van itt az ideje annak, hogy megpuccsolják Vlagyimir Putyint – állítja a Bellingcat nevű oknyomozó portál újságírója, Christo Grozev.

Ők a biztonsági erők azon tagjai, akik tudják, hogy milyen veszélyek leselkednek a rezsimre, és ők maguk most a jövőjüket készítik elő

– mondta Grozev, hangsúlyozva azt is, hogy ezek az emberek pontosan tudják, mennyire súlyos veszteségei vannak Oroszországnak a háborúban, és ennek alapján tudják, hogy „Oroszország már elvesztette ezt a háborút”.

Hozzátette: ahhoz, hogy megnyerje a háborút, Vlagyimir Putyinnak tömeges mozgósítást kellene elrendelnie, de ez komoly társadalmi feszültséget eredményezhetne Oroszországban, ezért nem akarják meglépni. Grozev szerint Putyin belső köreiben néhányan azt is mondták, hogy be kellene vetniük taktikai nukleáris vagy vegyi fegyvereket, miközben más bizalmasai úgy vélik, hogy elég volt a háborúból és a veszteségekből.

A háború kezdete óta már több alkalommal is híresztelték, hogy puccs készül Vlagyimir Putyin ellen.

Lehetetlen megállítani

– mondta az állítólagos puccsról a múlt héten az ukrán hírszerzés vezetője, Kirilo Budanov – számolt be a Sky News.