Soha nem látott szintre drágul a benzin!

Fidesz: ” Magyarország Jobban teljesít” – van olyan, aki még hisz nekik?
A benzin literje átlagban bruttó 6, míg a gázolaj 2 forinttal kerül többe szerdától, aminek eredményeként már mindkét üzemanyagért legalább 450 forintot kell fizetni
Történelmi rekordár-szintre emelkedik szerdán a benzin literenkénti átlagára – tette közzé a holtankoljak.hu. Bruttó 6 forinttal emelkedik az ár a 95-ös benzin esetében. A gázolaj jegyzése is változik a hét közepén, bruttó 2 forinttal lesz magasabb az átlagár. Ezzel az idei legmagasabb szintre emelkedik a gázolaj ára, és csupán 1 forinttal marad el a történelmi rekordnak számító árszinttől.
Az átlagárak szeptember 15-étől az alábbiak lesznek:
95-ös benzin: 457 forint/liter
Gázolaj: 450 forint/liter
Az immár hetek óta tartó áremelkedések folytatódása nem meglepetés, miután az azokat alapvetően meghatározó északi-tengeri Brent típusú olaj hordónkénti ára az elmúlt héten 1,5 százalékkal ment feljebb, megközelítve a 73 dollárt, mely szintet aztán hétfő reggel át is lépte.
Az, hogy eközben a forint 1 százalékot gyengült a dollárral szemben, csak még inkább hozzájárul ahhoz, hogy szerdától a benzin bruttó átlagára soha nem látott szintre megy fel, de a gázolajé is hajszálra megközelíti a történelmi rekordot.