Soha nem volt még ilyen nagy létszámhiány a rendőrségnél

0

Az Országgyűlés honlapjának a tanúsága szerint nemrég Jakab Péter tett fel egy írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, azt firtatva, hogyan kívánja csökkenteni az Orbán-kormány a pályájukat elhagyó rendőrök számát. A kérdés valószínűleg azután vetődött a jobbikos politikusban, hogy a Független Rendőr Szakszervezet júliusban jelezte, 2018-ban tízszer annyi, hozzávetőlegesen 2000 rendőr lépett ki, mint korábban évente. Ennek ellenére úgy tűnik, az Orbán-kormány szerint nincs probléma, Pintér Sándor legalábbis úgy válaszolt,

a jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti, a rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot.

Népszava korábban a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) januárban készült felmérésére hivatkozva írta meg, hogy a hivatásos állomány 40 százaléka a felmondáson gondolkodik a rendőröktől a tűzoltókon és a pénzügyőrök és a büntetés-végrehajtásig minden ágazatban. Dobson Tibor MRK-elnök mondta is, hogy nem jó a hangulat az állományban, de baj van az utánpótlással is. Az alacsony fizetés nem vonzó, az életpályamodell sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

 

168ora.hu