Soltész Miklós egyházügyi államtitkár: 60 romániai magyar családon segít a kormány az ünnepek alatt!

0

Hatvan sokgyermekes szabadkai és székelyföldi családnak vitt tartós élelmiszerekből és édességből álló karácsonyi ajándékcsomagot hétfőn a Katolikus Karitász.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: a csomagok olyan alapvető élelmiszereket tartalmaznak, amelyekre a mindennapokban szükség lehet.

„Ezzel próbáljuk a családok kiadásait csökkenteni az ünnepek előtt”

– húzta alá.

Mint mondta:

olyan magyar emberek támogatásából tudnak segíteni, akik szívesen áldoznak arra, hogy a határon túli magyarok élete jobb legyen.

A csomagosztáson Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a határon túliak segítése „évről-évre visszatérő, nagyon szép munka és feladat”, és a karitatív szervezetekkel a Kárpát-medence sok-sok családjához eljutnak.

„Tudjuk, hogy ez csepp a tengerben, nem oldja meg a mindennapi problémákat, de üzenet, hogy az anyaországban lévő karitatív szervezetek, a kormány és az ott élő emberek odafigyelnek a rászorulókra és próbálnak nekik segíteni”

– magyarázta.

Az államtitkár kiemelte, hogy karácsonykor egy kicsi ajándék átnyújtásával tudnak segíteni, a vajdasági gazdaságfejlesztési program segítségével, a résztvevő vállalkozásokon keresztül, pedig hosszú távon támogatni a magyar családokat. Az azonnal segítség lelki erőt ad, míg a gazdaságfejlesztés a szülőföldön való boldogulást segíti elő – tette hozzá.