Sonkapénznek hívják most a Fidesz kampányában a nyugdíjasok megvásárlását.

0

Több helyen is osztanak sonkapénzt a nyugdíjasoknak

A makói képviselők 10 ezer forintnyi Edenred utalványokat osztanak a 70 év feletti lakosoknak húsvét alkalmából, ezt számos helyen fogadják el: hideg- és melegétel mellett háztartási és vegyi árura, gyógyszertári termékekre, ruhaneműkre, sportszerekre, szépségápolási termékekre és műszakik cikkek vásárlása esetén is felhasználható, továbbá éttermekben is lehet vele fizetni.

Dunaújvárosban a nyugdíjasok kapnak ötezer forint támogatást, Esztergomban pedig a 70 év felettiek, valamint a kérelmező nagycsaládosok

Budapesten a XIII. kerületben a nyugdíjasok mellett minden 18. év feletti, kerületi partnerkártyával rendelkező kap egy 3 ezer forintos sonkautalványt, amit a Lehel Csarnokban a kijelölt hús-, hentesáruboltokban válthatnak be.

Az I. kerületben pedig arról döntött a képviselő-testület, hogy már nem Erzsébet-utalvány formájában ad 8 ezer forintot az önkormányzat a 80 év felettieknek, a rászoruló nyugdíjasoknak és a nagycsaládosoknak, hanem készpénzben küldik, illetve utalják át az érintetteknek a húsvéti támogatást.

Emellett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter egy januári kormányinfón azt mondta, hogy idén húsvétkor is sor kerülhet az utalványok kiosztására, ha a gazdaság teljesítőképessége ennek a lehetőségét megteremti, 2019 január 1-től azonban az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszüntette. A kormány még nem döntött arról, hogy az utalvány helyett készpénz vagy esetleg SZÉP-kártyán kaphatnak majd juttatást a nyugdíjasok.

Forrás:https://hvg.hu/gazdasag/20190327_Tobb_onkormanyzat_is_oszt_sonkapenzt_a_nyugdijasoknak_a_kormany_meg_nem_jelezte