Soós Adrianna: Tömeges nővérfelmondás várható Magyarországon – Teljesen összeomolhat az egészségügy!

0

A Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője szerint tömegessé válhatnak a felmondások a túlórapénzek kifizetésének csúszásai miatt.

Várhatóan tovább folytatódik a felmondási hullám a kórházakban és egészségügyi intézményekben – így reagált a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője az RTL Klub Híradójának.

Soós Adriannát az orosházi kórházban történtek miatt szólaltatták meg. A Békés megyei város kórházában ugyanis nemrég felmondott a sürgősségi osztály vezetője és a főnővér is, mert sajtóhírek szerint nem fizették ki a túlóráikat. A kórház szerint ugyanakkor az ellátás nincs veszélyben, a megüresedett státuszokat betöltik.

Soós Adrianna az RTL Klubnak elmondta, az ország több részéről is érkeznek szakszervezetükhöz a panaszok a szakdolgozóktól. Szerinte a probléma abban gyökerezik, hogy kórházaknak nincs pénze, ezért próbálnak spórolni – sokszor a vállalkozókon, de van, hogy a munkavállalók túlóra-pótlékán. A pápai és a Honvéd Kórházban kaotikus állapotok vannak jelen pillanatban is, még ha az EMMI szőnyeg alá is kívánja söpörni. Ha a tömeges felmondási hullám drasztikussá válik, akkor

Összeomlik az egészségügyi ellátás Magyarországon!

– zárta sorait a szakszervezeti vezető.

 

olkt.hu