Soros CEU-ja elhagyja, Erdogan iskolája beveszi Budapestet. Minőségi csere….

0

Budapesten nyit török iskolát Erdogan!

Soros CEU-ja elhagyja, Erdogan iskolája beveszi Budapestet.
Minőségi csere….

Az alapítvány iskoláiban kötelező a Korán oktatása. Ferencvárosban nyitják meg, jövőre.
Engedélyt adott a fővárosi kormányhivatal egy általános iskola és gimnázium megnyitásához, amelyet Recep Tayyip Erdogan török elnök alapítványa hoz létre.

Az alapítvány iskoláiban kötelező a Korán oktatása. Ferencvárosban nyitják meg, jövőre.

Engedélyt adott a fővárosi kormányhivatal egy általános iskola és gimnázium megnyitásához, amelyet Recep Tayyip Erdogan török elnök alapítványa hoz létre – írja a 24.hu.
A Maarif Általános Iskola és Gimnázium még nem kezdte meg a tanítást, az Oktatási Hivatal honlapján viszont már aktív státuszú intézményként szerepel. Az iskola Ferencvárosban, az egykori Harsányi János Szakközépiskola helyén működik majd. Jövőre 240 tanulóval számolnak, ebből 80 gimnazista lesz.

A 24.hu-nak nyilatkozott az iskola megbízott vezetője, de csak annyit árult el, hogy “török eredetű” magániskola lesz. Sem a háttérszervezetről nem kívánt nyilatkozni, sem arról, hogy csak török diákokat, vagy másokat is várnak-e.
Az sem derült ki, hogy az iszlám szerepel-e a tantervben.

Az iskola mögött álló Maarif Alapíványt Erdogan elnök 2016-ban, az ellene megkísérelt katonai puccs után hozta létre. Célja az volt, hogy ellensúlyozza Fethullah Gülen muszlim hitszónok hálózatát, aki szintén magániskolákat tart fenn. A Maarif azóta már átvette Gülen iskoláinak egy részét.
A Maarif-iskolákban hangsúlyos a muszlim vallási hagyományok oktatása, a Korán kötelező tantárgy.

Erdogan november 7-én érkezik Budapestre. Hétfőn Bakuban találkozott és tárgyalt Orbán Viktorral.

2015-ben merült fel az a terv, hogy Kőbányán – szintén török beruházással – nagymecset épüljön. (Címlapképünk a látványtervet ábrázolja.) Ezt maga a miniszterelnök is támogatta kezdetben, csak aztán közbejött a menekültválság, és pár évet muszlimozni kellett. Úgy tűnik, mostanra vált ismét aktuálissá a török kulturális expanzió.