Soros és az ellenzék a hibás…ki más?

‼️Káslerék szerint a sajtó, Soros  és az ellenzék tehet róla, hogy az orvosok tömegesen el akarják hagyni az egészségügyet.
➡️ Miután a közellátásban dolgozó orvosok több mint kétharmada névvel vállalta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) felmérésében, hogy nem fogja aláírni az egészségügyi szolgálatról szóló munkaszerződését, a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma elismételte, hogy a parlament minden idők legnagyobb orvosi béremelését fogadta el.
➡️ „Az orvostársadalom egy részének bizonytalansága abból fakad, hogy az ellenzék és egyes médiumok tudatosan félremagyarázták a törvényt.” Azt mondják, hogy a törvény előkészítése során, úgy a végrehajtási rendeletek kidolgozásakor is egyeztetni fognak a Kamarával. „Nem tartunk attól, hogy orvosok tömegesen hagynák el a pályát.”
➡️ A MOK nyolcezer fős felmérése szerint az orvosok 40 százaléka akár a közellátást is otthagyná, ha érvényben maradnának a mostani törvényi feltételek.
➡️ A Kamara állítása szerint október 19-e óta nem kaptak választ a törvénnyel kapcsolatos visszajelzéseikről. Ugyanígy a rendeletekről sem egyeztettek még velük. Bár az új törvény valóban tartalmazza a MOK által kért béremelést és a hálapénz betiltását, vannak benne az orvosok többsége számára elfogadhatatlan feltételek is, amikről nem egyeztettek előzetesen.
➡️ Ilyen a másodállások engedélyhez kötése mellett az, hogy az orvosok 1+1 évre kirendelhetők akár a lakóhelyüktől távoli intézményekbe is. A MOK ezzel kapcsolatban részletes javaslatcsomagot készített.