Soros György után Magyar György lesz az új ellensége a Fidesznek

0

Az MTI tudósítása szerint az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt Budai Gyula arról beszélt: a “börtönbizniszről” lefolytatott parlamenti vita egyértelműen bebizonyította, hogy a baloldal a “börtönbiznisz” oldalán áll, “falaz” a bizniszben érintett “balliberális és a Soros-hálózathoz tartózó ügyvédeknek”.

A Fidesz képviselője hozzátette: biznisz egyik legnagyobb nyertese, félmilliárd forinttal, az a Magyar György ügyvéd, aki az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjeként indult 2018-ban, jelenleg pedig Karácsony Gergelynek ad tanácsokat.

Elmondta: a balliberális és a Soros-hálózathoz tartózó ügyvédek közel 12 ezer kártalanítási pert indítottak a magyar állam ellen, aminek eredményeképpen az állam több mint 9 milliárdot fizetett ki, ennek viszont 70 százaléka ügyvédi letéti számlákon landolt.

A “börtönbiznisz” megvalósítja a joggal való visszaélést, megkárosítja az államot, rombolja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét – jelentette ki.

Elfogadhatatlannak tartotta, hogy olyan gyilkosok, mint az olaszliszkai lincselők, a battonyai rém, vagy Burkáék milliós kártérítési összegekhez jutottak.

Hangsúlyozta: márciusban a nemzeti konzultáción erről témáról is elmondhatják véleményüket az emberek.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára felidézte: Magyarország 1993 óta tagja az Emberi Jogok Európai Egyezményének, de csak 2010 után vált “slágertémává” a börtönviszonyokkal kapcsolatos terület, miután a Helsinki Bizottság, és TASZ ilyen pereket indított Strasbourgban. Visszautasította az ellenzék részéről megfogalmazott, “tényeket nélkülöző hadjáratot”, hogy ez a biznisz a kormányoldalhoz lenne köthető.

Elmondta: miután a kártérítések összege elérte a közel 10 milliárdos nagyságrendet, most törvényjavaslatban kezdeményezik ennek a lehetőségnek felfüggesztését, és közben a nemzeti konzultáción kikérik az választópolgárok véleményét, hogy milyen megoldási javaslatokkal élnének ebben az ügyben.

(MTI)