Sorra buknak el Orbán haverjai

0

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán írt arról, hogy sorra buknak el Orbán európa ellenes barátai.
Orbán barátai sorra buknak el Európában

A brit parlament tegnap elutasította a megegyezés nélküli brexit és az előrehozott választások tervét, amit Boris Johnson miniszterelnök, a magyar kormányfő barátja terjesztett a Ház elé. A szigetország törvényhozása ezzel újra figyelmeztette Európa ellenségeit: nem kérnek a megosztásból, a bezárkózásból, a szélsőségesek diktátumaiból.

A mai huszonévesek számára már természetes, hogy egy nyitott, lehetőségekkel teli, befogadó Európában élünk. A náluk idősebb generációknak azonban mind a mai napig meghatározó élmény Magyarország uniós csatlakozásának pillanata, a közös Európa álmának beteljesülése. Orbán Viktor és Európa-ellenes barátai, Salvini, Strache és Johnson ezt az álmot próbálják meg széttörni, és elhitetni velünk, hogy a nyitottság helyett a bezárkózás, a szövetségek helyett az ellenségkeresés, az egyesült Európa helyett a nemzeti sovinizmus szolgálja az itt élő polgárok érdekeit. Ennek a politikának az eredménye ma már mindenki előtt ismert. Salvini és Strache elbuktak, Boris Johnson ha így folytatja, napokon belül bukni fog. Ahogy törvényszerűen bukni fog Orbán is, hiszen ez Magyarország és Európa érdeke.

A Demokratikus Koalíció továbbra is kiáll az integráció jövője, az Európai Egyesült Államok eszméje mellett. Kiállunk a tanulás, a munka és a lakóhely megválasztásának szabadsága, a munka méltóságát biztosító európai minimálbér és a magyar családok érdekeit szolgáló európai családi pótlék bevezetése mellett.

Ezzel szemben akik ezzel szemben állnak, azok törvényszerűen buknak, és nem azért mert velük szemben ilyen-olyan pártok vannak, hanem mert ott maga a nép többsége áll.

Orbán barátai sorra buknak el EurópábanA brit parlament tegnap elutasította a megegyezés nélküli brexit és az…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Freitag, 6. September 2019