Spéder Zoltán adott egy balost Mészáros Lőrincnek!

0

Spéder és orbáni kegyvesztett társai fejest ugranak a vendéglátásba. Mészáros Lőrincnek ez fájni fog.

Vendéglátóipari vállalkozást alapítottak az FHB Bankból és környékéről két éve kifüstölt üzletemberek. Az Asahi Food Zrt.-ben 70 millió forint pénzbeli hozzájárulás befizetésével a részvények 70 százaléka Spéder Zoltáné, a további 30 százalék pedig 10-10 millió forinttal Lontai Dánielé, Köbli Gyuláé és Szarka Zsolté.

Simicska Lajos után Spéder volt a másik olyan milliárdos, aki az elmúlt években kiesett Orbán Viktor kegyeiből. 2016-ban vele együtt kellett távoznia Lontainak, Köblinek és az FHB-val, valamint a takarékokkal szorosan együttműködő Magyar Posta vezérigazgatójának, Szarkának.

Az Asahi Food név akár a japán sört és élelmiszeripari termékeket gyártó cégre utalhat – amely tavaly óta egyebek közt a Pilsner Urquell és a Dreher sörgyár tulajdonosa -, de Spéderék társaságának fő tevékenysége az éttermi szolgáltatás.

Spédernek, Lontainak és Köblinek egyébként nem ez az első közös vállalkozása azóta, hogy új pályát kellett keresniük. Tavaly szeptemberben a budapesti Sasadi úton kezdtek ingatlanfejlesztésbe, akkor igencsak seggbe rúgták vele a volt felcsúti polgármestert Mészáros Lőrincet. Ugyanis a Sasadi úti ingatlanokra igencsak fájt a felcsúti milliárdos foga. Az erre alapított vállalkozásba decemberben egy 176 millió forint értékű telket apportáltak Spéderék, és további 35 millió forint készpénzzel emelték az ötmilliós alaptőkét. Magarul a Sasadi úti ingatlanokkal bevittek egy bal egyenest Mészárosnak. De hát ilyen az élet.

 

olkt.hu